TURUN TULIAISET.

30 tammikuuta 2022

Oravanpesä Marimekko Siirtolapuutarha sisustustyynyynpäällinen Oiva lautanen purkinsulkijat musta collegemekko
Kävin lauantaina päiväseltään Turussa. Agendalla oli kampaajakäynti, mutta olin varannut aikaa myös kirppiksille ja lounastamiseen vanhempieni kanssa. Uusi tukka ja repussa uusia, ihania juttuja oli kiva palata Valtteri-myrskyn riehutessa kotiin. Olin reissussa junalla ja kaikki ihmeeksi toimi moitteetta ja aikataulussa.

Ehdin Turussa kiertää, iCare- ja UFF-kirpputorit. Niistä lähdin tyhjin käsin. UFFissa sovitin ihanaa Marimekon kirkkaanpunaista tikkiliiviä, joka suureksi harmistukseksi oli liian pieni. Näin niin itseni se päällä puutarhahommissa keväällä. Harkitsin kahden sekunnin ajan ostavani "tavoitevaatteen", mutta en halua ostaa mitään epäsopivaa, koska voi käydä (ja suurella todennäköisyydellä käykin), että vaate jää käyttämättä väärän kokoisena.

Oravanpesä Marimekko Siirtolapuutarha sisustustyynyynpäällinen Oiva lautanen purkinsulkijat
Puutorin kirppikseltä löysin kaksi jonkun itsetekemää tyynynpäällistä Marimekon Siirtolapuutarha-kankaasta. Päällisten koko on pienehkö, n. 33 x 33 cm, mutta eiköhän sisään saa tungettua litteän vähän isommankin tyynyn. Pöydässä oli onnekkaasti -20 % alennus ja päällisille jäi hintaa n. 5,50 /kpl

Seuraava kohde oli Osto- ja myyntiliike K.J. Simolin. Paikka on pullollaan Suomi-designin kulta-ajan herkkuja ja hyllyjen välissä kiertely tuntuu kuin olisi virtahepo lasikaupasssa ja niin tavallaan onkin. Olisin voinut kotiuttaa vähintään puolet tavaroista ja pitkään harkitsin kitschitävää Kupittaan Saven oravamaljakkoa, mutta jätin sen kuitenkin lopulta hyllyyn. Nappasin kuitenkin kotiinvietäväksi uudempaa designia, nimittäin Marimekon Oiva-lautasia. Lautasten pientä neliömallia minulla ei ole vielä yhtään ja nyt nyt tuli heti kaksi värikästä. Ne päätyvät mökille muiden Oivien joukkoon. Lautasissa oli hinta 7 euroa, mutta pyytämättä kauppias ilmoitti minun saavani ne kympillä. 

Viimeinen kirppiskohde oli Lähimmäinen kirpputori, josta ostin neljä Karhulan lasin purkkeihin sopivaa metallisulkijaa. Harmikseni ne eivät ensi yrittämällä sopineet ajattelemaani lasipurkkiin, mutta pitää vielä kokeilla paremmalla ajalla. Neljä sulkijaa maksoi yhteensä 3,50.

Oravanpesä yukata kaappi peikonlehti musta collegemekko trikoomekko
Kirppisostosten lisäksi sain kantaa kotiin äitini tekemän collegemekon. Löysin ohjeen jouluna Suuri Käsityölehdestä ja pyysin näppärää äitiäni tekemään sellaisen. Kotona sovitin mekkoa ensi kerran ja se on täydellinen. Ehdin jo toivoa punaista versiota mekosta. Ja ehkä kesäksi sopisi myös vaaleanpunainen.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä taas kerran ja tuo mekko on aivan ihana! Olen itsekin ajatellut, että olisi kiva löytää joku mekkomalli, josta saisi useaa väriä. Tai oikeastaan olen kyllä löytänytkin. Marimekolla on pari mekkomallia, joista tykkään. Niitä minulla onkin sitten eri kuoseissa. Äitisi on todella taitava.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Riina! <3 Tuo mekko on todella ihana päällä, uskon että siitä tulee luottovaatteni. Olen havainnut, että jos löytää hyvän vaatteen, niin sitä kannattaa heti ostaa kaksi tai useampia.

  VastaaPoista
 3. Kauniita löytöjä! Turusta löytää usein hyviä kirppisjuttuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Turku on kyllä hyvä kirppiskaupunki! Harmillisesti en ehtinyt keskustaa kauemmas tällä kertaa.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground