KEVÄÄN TUOKSUJA.

03 huhtikuuta 2022

Oravanpesä perunanarsissi Narcissus 'Bridal Crown'
Perunanarsissin tuoksu - se on huumaava ja jopa hieman tyrmäävä hajuherkälle kuten minä. Silti niitä pitää keväisin saada kotiin ja kuihtumisen jälkeen kaivaa sipulin puutarhan multiin.

Oravanpesä perunanarsissi Narcissus 'Bridal Crown' käpykynttilä
Oravanpesä narsissi Narcissus Bouckle 'Tête-à-Tête' kerrottu tete-narsissi
Kerrottu tete on pieni, suloinen herkku. Aina jaksan ihmetellä puutarhan matalia pikku-tetejä kun vertaa näihin sisätiloissa pitkiksi venyviin. Tetet pitää muistaa istuttaa niin, että varmasti tulevat esiin.

Oravanpesä helmililja helmihyasintti Muscari

Valkoinen helmililjakin tuoksuu, mutta perunanarsissia huomattavasti hienovaraisemmin. Josko näitä kohta nähtäisiin puutarhoissakin?Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Mukavaa, että sipulikukista on yhä useampia lajeja tarjolla kevättä odottavien koteihin ihasteltavaksi. Perunanarsissia en ole saanut kukkimaan uudelleen omassa pihassa. Onkohan siihen jokin kikkakolmonen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! En ole tehnyt mitään erityistä perunanarsissien uudelleen kukittamiseksi puutarhassa, vain kaivanut ne maahan. Ehkä on ollut vain tuuria niiden kanssa.

   Poista
 2. Voi kumpa jo pian!
  Perunanarsissi on minunkin mielestäni aika voimakkaasti tuoksuva, mutta pihalla menee oikein hyvin. Ja nuo kerrotut tetet ovat superihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Perunanarsissin tuoksu on melkein yhtä hyökkäävä kuin hyasinttien, puutarhassa molemmat ovat ihania, kotona ei niinkään.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground