APUA JAPANIN KAIPUUSEEN osa 23. Simplicity at Home.

24 heinäkuuta 2022

Oravanpesä Yumiko Sekine Simplicity at Home -kirja viuhka hortensia
Hupsista. Tämä blogi unohtui vahingossa kesälomalle, kun touhut ovat siirtyneet Oravankesäpesälle, sinnekin tosin vähän hitaan sorttiseksi.

Ajattelin vinkata ihanasta japanilaisesta kirjasta, jonka sain juuri luettua. Tämä on sellainen, että opukseen tulee varmasti palattua vielä useasti. Yumiko Sekinen Simplicity at Home on ihana sukellus lempikauppani Fog Linen Workin perustajan maailmaan. 

Fog Linen Work sijaitsee Tokiossa, Shimokitazawassa. Se on pakollinen kohde aina, kun pääsen Tokioon. Kurkkaa Tokion kauppoja bloggauksesta muutama (suttuinen kännykkä-) kuva putiikista. FLW:ssa on mm. ihastuttavia pellavavaatteita, -tekstiilejä ja -asusteita, metallilankakoreja ja koruja. Minulla on useampi FLW-vaate, muutama metallikori, koruja ja huussin tilpehöörit wc-paperitelineeestä alkaen ovat tämän kaupan valikoimista. Olen siis suuri fani. Myymälä on todella kaunis, omalla tavallaan karu, mutta siellä on ihana tunnelma. Sitä on vaikea selittää, se pitäisi itse kokea.

Oravanpesä Yumiko Sekine Simplicity at Home -kirja viuhka hortensia

Miksi selitän kirjavinkissä tokiolaisesta kaupasta? No siksi, että kirjan kuvat ja tyyli ovat yhtenevät FLW-putiikin tyyliin. Onhan se omistajansa näköinen kuten kirjakin. Simplicity at Home on mininmalistisuuden ylistys. En missään nimessä ole minimalisti, enkä sellaiseksi ole ryhtymässä, mutta pidän valtavasti tyylistä. Kuvat ovat kauniita, rauhallisia ja harkitun rentoja.

Oravanpesä Yumiko Sekine Simplicity at Home -kirja viuhka hortensia Miso eksoottinen lyhytkarvakissa exotic
Kirja alkaa Yumiko Sekinen tarinalla, miten hän on päätynyt pellavan pariin. Siitä kirja jatkuu jaettuna vuoden aikojen mukaan. Se on lähes itsestään selvä ratkaisu, sillä Japanissa vuodeanaikojen vaihtelut ovat tärkeitä. Niihin jokaiseen liittyy tiettyjä ruokia, juhlia ja rutiineja. Yumiko-san avaa niitä kirjassaan. Hän antaa reseptejä niin pikkelöityihin kirsikankukkiin kuin ilmakuivattuihin vihanneksiin ja somenin valmistukseen. Kirjasta löytyy muun muassa vinkit lusikan kaivertamiseen puusta, huivin tekoon ja kylpysuolan sekoittamisen.

Oravanpesä Yumiko Sekine Simplicity at Home -kirja viuhka hortensia
Yumiko Sekine on juuri saanut rakennettua poikaystävänsä kanssa talon, jonka sisustamista kirja avaa. Yumiko-san myös kertoo taloon rakentamastaan kattopuutarhasta - pienestä keitaasta.

Oravanpesä Yumiko Sekine Simplicity at Home -kirja viuhka hortensia
Kirja välittää kuvan yksinkertaista elämästä, kauneuden vaalinnasta ja perinteitä kunnioittavasta elämäntavasta. Se on jotenkin erityisen hienostunutta ja viehättävää, mutta kuitenkin arkisella japanilaisella tavalla.

Oravanpesä Yumiko Sekine Simplicity at Home -kirja viuhka hortensia

Tilasin kirjan Adlibriksesta. Tilaus lopetti kolmivuotisen boikottini ainakin tämän kirjan ajaksi kyseistä yritystä kohtaan, mutta vain sen vuoksi, että halusin saada kirjan, sitä on vaikeaa saada muualta ilman korkeita toimitus- ja tullimaksuja.

Vinkkinä myös: Fog Linen Workillä on eurooppalainen verkkokauppa, joka operoi Ranskassa, joten Tokion matkaa odotellessa voi selata myymälän valikoimaa verkossa. Fog Linen Work Europen valikoimissa on osa tuotteista Tokion myymälän. Saatan olla myös tilannut jotakin täältäkin. :)Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground