JAPANI 2019 osa 30: Tokio kauppoja

02 toukokuuta 2020


Tokiosta ja koko Japanista löytyy paljon ihania pikkukauppoja. Japanissa iskee aina pieni kaihoisa kateus siihen, miten johonkin tiettyyn asiaan erikoistuneella kaupalla voi tehdä elantonsa {tai ihan varma en siitä ole, saako niistä tarpeeksi rahaa elättääkseen itsensä}. Väkeä on niin paljon, että pienikin prosentti on jo tarpeeksi paljon asiakkaita. Osaan näistä olen mennyt jostain löydetyn vinkin perusteella, osa on tullut ihan yllättäen vastaan.


Ensimmäisenä: UGUiSU the Little Shoppe, joka sijaitsi lähellä Tokyo Toweria, Azabu-jubanissa. Ihana, ihana pikku putiikki täynnä kaikkea ihastuttavaa, muun muassa koruja, astioita ja tekstiilejä. Kaikkea kaunista ja käytännöllistä, korkealaatuista japanilaista, ihanan omistajattaren, Hiki-sanin valitsemina. Olin etukäteen varannut Mogu Takahashin maalauksen, jonka kävin noutamassa heti saavuttuani Tokioon, saatoin myös ostaa jotain muuta pientä tuliaista mukaan. UGUiSU shoppe on nykyään suljettu, mutta onneksi nettikauppa toimii. Ostokset tulevat nopeasti Suomeen ja erityisen kauniisti paketoituina.


Toinen lempparini, jossa käyn aina Tokiossa käydessä on Fog Linen Work, joka sijaitsee Shimokitazawassa. Erittäin poikkeuksellisesti tämä kauppa on normaalisti kiinni viikonloppuisin. Kävin kylläkin lauantaina, mutta varmistin aukioloajan näyttämällä nettisivuja kännykästä ryokanini respassa ja ihanan avuliaan henkilökunnan avustuksella sain vahvistuksen, että myymälä olisi poikkeuksellisesti auki kyseisenä lauantaina.Fog Linen Workin myymälä on itsessään tyylikkään yksinkertainen ja tuotteet ovat linjassa hienon myymälän kanssa. Myynnissä on mm. pellavaatteita, -kodintekstiilejä ja rautalankakoreja. En ole vielä kertaakaan päässyt kaupasta ulos ostamatta yhtä pellavamekkoa. Viime vuonna tosin ostin pellavatopin. Nykyään Fog Linen Work -tuotteita saa myös eurooppalaisesta nettikaupasta, josta olen myös tehnyt ostoksia. Jos pitää valita lempivaatemerkki, se olisi Fog Linen Work. Tykkään ihan hirveästi heidän tuotekuvaustyylistään, ihanan japanilaista.


Yksi uusi kiva kauppa-kahvilayhdistelmä, jonka löysin oli Détour à Bleuet, joka sijaitsee myös Shimokitazawassa. Shimokitazawassa on joka kerta käytävä, kun Tokioon pääsee. Siellä on paljon pikkuliikkeitä, vintage-vaateputiikkeja, kahviloita, baareja ja ravintoloita. Vähän rosoinen, mutta söpöllä japanilaistyylillä. Monesti vertaan kaupunginosaa Helsingin Kallioon, mutta ilman pultsareita ja narkkareita.

Ostin täältä supersöpöt kengät. Onneni on, että jalkani koko, 37, on myös japanilaisten yleinen koko 22.5/23 tai M. Googlatessa selvisi, että Détour à Bleuet kuuluu ketjuliikkeeseen, jolla on kolme erityyppistä myymälätyyppiä ja yli 150 liikettä ympäri Japania. Luultavasti olen vieraillut jossain aikaisemminkin, mutta jotenkin tämä kauppa-kahvila viehätti todella.


Shimokitazawassa sijaitsee myös Sukonbu, jolla on siellä kaksi erillistä putiikkia. Tämä kuvassa näkyvä oli itselle uusi. Toinen, isompi on sellaisessa epämääräisen autotallin/varaston näköisessä tilassa usean muun {vintage}vaateliikkeen kanssa. Kaupan idea on nerokas, se vuokraa pieniä kuutioita, joihin voi tuoda tekemiään tuotteita myyntiin. Enimmäkseen kuutioissa on koruja, mutta myös jonkun verran kortteja ja pieniä astioita.


Sansato, sijaitsee myös Shimokitazawassa. Kauppa on kolmessa kerroksessa, jotka on niin pieniä, ahtaita ja täynnä tavaraa, että toista ihmistä ei pysty ohittamaan. Hyvin tyypillinen japanilainen tila. Paljon vaatteita, asusteita ja koruja. Ostin tuosta ulkona olevasta rekistä sovittamatta {mitä en ikinä tee} muutaman vaatteen, jotka onneksi olivat kaikki sopivia, jopa caprihousut!


Edelleen ollaan Shimokitazawassa, tämä on Darwin Room. Outo mesta täynnä kirjoja, stationary-tavaraa, täytettyjä eläimiä ja muuta luonnontiedetavaraa. Paikassa on myös kahvila. En tehnyt mitään ostoksia, mutta paikka on kiehtovan omituinen. Käymisen arvoinen.


Seuraavaksi siirrytään Yanasen-alueelle. Ensimmäisenä Nipporin JR juna-aseman lähellä oleva Yanaka Matsunoya. Tämän pääliikkeen pikkusisaressa kävin Kiotossa, kummastakaan en päässyt ulos ilman ostoksia. Kuten kuvasta näkyy kaupan valikoima on koreja ja sinkkiesineitä. Turha varmaan kertoa, että kiersin kaupan varmaan kymmenen kertaa ympäri, kun pohdin tuliaisia. Kaikki oli ihanaa, mutta kantokapasiteetti Suomeen rajattu, kuten myös budjetti. Kaupalta lähtee kiva ostoskatu Yanakaginza, jonka varrella oli muitakin pikkuliikkeitä.


Kuten tämä kissatavaraan erikoistunut Nekoattsushiyon. Myynnissä oli siis oikeasti vain kissa-aiheista pientavaraa ja koriste-esineitä.


Sitten toinen yhteen asiaan keskittynyt kauppa, Irias lähellä Yanakan hautausmaata. Tässä kaupassa kaikki tavarat liittyivät sieniin. Kyllä. Oli sienipussukkaa, -korua, -korttia ja -koriste-esinettä.


Shibuyassa taas sijaitsee Today's Special, Hikari ShinQs -tavaratalon neljännessä kerroksessa. Today's Specialeja löytyy useampikin Tokiosta ja liikkeet myös Kobesta ja Kiotosta. Kioton myymälässä kävin myös. Today's Special on myös yhdistetty kauppa-kahvilakonsepti, joka myy ruokaa, keittiö- ja sisustustavaroita ja kasvijuttuja.


Doinel on pieni kauppa, joka myy tarkoin valittua sisustustavaraa ja ruokaa. Myynnissä on suomalaisille hyvinkin tuttuja tavaroita kuten Lapuan Kankureitten tekstiilejä. Se sijaitsee Kita-Aoyamassa.


Aoyamassa sijaitsee myös Found Muji, paikassa johon ensimmäinen Muji on avattu. Found Mujissa on esillä vaihtuvia tuotteita eri puolilta maailmaa. Käyntihetkellä oli muun muassa pärekoreja Suomesta. Itse ostin hyvässä alennuksessa olevat puiset sake-kupit itselleni täältä.


Cotogoto sijaitsee Koenjissa ja tarjoilee valikoiman käytännöllisiä tavaroita erityisesti keittiöön, mutta myös sisustukseen. 


Tämän kaupan nimi oli Onnellinen. Se sijaitsee lähellä Kiyosumi-en-puutarhaa. Kaupassa oli tuotteita mm. Suomesta ja Ruotsista kuten lankoja, koreja ja tekstiilejä. Tämä ei ole ainut suomalaisen niminen kauppa. Japanista löytyy myös ainakin vaateliikkeet Minä Perhonen, Ehkä Söpö ja Otan Tämän. Ääkkösten pisteet ovat suomalaisnimissä suosittuja, kun ovat niin söpöjä. 

Huomaa muuten tuolille asetettu sadesuoja, niin tyypillistä Japania. Oli sateinen päivä. Sadesäällä olen saanut ostokset kauniiseen paperikassiin, jonka päälle on laitettu kassille tarkoitettu muovisuoja/pussi suojaamaan sateelta, joka pahimmassa tapauksessa pilaisi paperikassin ja ehkä sen sisällön. Erittäin viimeisteltyä ja ajattelevaista.

Kauppojen sisätiloista ei ole juuri kuvia, sillä on todella yleistä, että kuvaus on kiellettyä ja se ilmoitetaan selkeästi myös englanniksi ja kuvan kanssa.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground