JOULUKOTI.

18 joulukuuta 2022

joulukuusi ruukkukuusi sypressi
En vietä joulua kotona, joten ihan hirveästi ei tule joulutettua. Jotain pientä kuitenkin, varsinkin joulukukkia, on oltava. Ja pieni joulupuu. Toivon ruukussa olevan sypressin säilyvän kevääseen asti, mutta harvakseltaan olen saanut joulupuita säilymään puutarhakauteen saakka.

hyasintti Hyacinthus uurnaruukku

Ostin kokeeksi hyasintin. Hyasinttien tuoksu on minulle liian voimakasta, mutta oli kuitenkin pakko kokeilla kestäisinkö sitä hajua tänä vuonna. Löysin aiemmin syksyllä Kierrätyskeskuksen ilmaisista tuon metallisen uurnaruukun. Se on kun tehty hyasintille. Itseasiassa löysin niitä yhteensä kolme, mutta tuoksujen takia päädyin vain yhteen kukkaan. Haluaisin niin kovasti hyasintteja kotiin jouluna ja pääsiäisenä sitten keltaisia ja oransseja. Onneksi ainakin puutarhassa niitä voi kasvattaa, jos kotona haju käy liian voimakkaaksi.

käpykynttilä lankarullateline
Sattumalta alkanut käpykynttiläkokoelmani on kasvanut yhdellä. Kynttilöitä, joita en raaski polttaa. 

Orjanlaakeri Ilex-kimppu oravamaalaus kissamaalaus
Jouluni pakolliset leikot - kimpu orjanlaakerin oksia. Ihanan hehkuvan punaiset marjat! Just täydellisiä.

Orjanlaakeri Ilex-kimppu

Metallikynttiltälyhty Iittala Nappula -ruukku joulutähti
Pääsin työni puolesta osallistumaan Kauniisti kotimaisen järjestämälle joulukukkalounaalle, josta sai itselleen Iittalan Nappula -ruukkuun istutetun kotimaisen joulutähden* mukaan. Valkkasin itselleni vaaleanpunaisen kukan ja valkoisen ruukun ihanista eri vaihtoehdoista. (*joulutähti ja ruukku saatu)

punainen kynttilä orava-alusta jouluruusu Helleborus Budapest-suklaakonvehti
Vanha tuhkakuppi on päässyt uusiokäyttöön kynttilän alusena. Kynttilät antavat vähän lämpöä tähän vanhaan, viileään puutaloon, mutta viekoittelevat pientä kissaa. Kynttilä onkin tuossa pöydällä vain kun siinä ei ole tulta. Polttamisen ajaksi siirrän sen Misolta saavuttamattomiin.

Hyvää neljättä adventtia!Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Kaunista! Ja ihanan persoonallisia esineitä. Ne tekevät kodistasi niin viehättävän.

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis kokonaisuus joulunajan kukkia. Ja tuo uurna, onpa hieno ilmaislöytö jälleen! Mä olen ymmärtänyt, että hyasintit eivät nykyään enää tuoksu niin kovasti, mutta onkohan näin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva! <3 Olin joulun pois kotoa ja kun eilen saavuin oli jo eteisessä vastassa tymäkkä hyasintin tuoksu. Ilmeisesti siniset haisevat voimakkaimmin ja valkoiset vähiten. Olen vähän tuoksuherkkä, joten vähänkin voimakkaammat hajut ärsyttäää helpommin kuin "normaaleita" ihmisiä.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground