VAALEAT JA PYÖREÄT.

05 marraskuuta 2009

Olen jo aikaisemmin tunnustanut pitäväni punaisista ja pyöreistä esineistä. Kotoani löytyy lisää pyöreitä juttuja, mutta myös muun värisinä kuin punaisina. Vaaleaa luonnonmateriaalia löytyy niin vanerisena, rottinkina, lakattuna koivuna kuin banaaninlehvänä.

Uusimmat ovat {koivu}vaneriset vasut tai mitkä nyt oikeasti ovatkaan nimeltään. Ne olen ostanut kirpputorilta. Ensin toisen ja parin päivän päästä oli käytävä hakemassa toinenkin kotiin. Jäi niin pahasti kaivelemaan ja onnekseni se oli vielä kirppiksellä odottamassa minua.

Vasulle oli heti mielessä käyttötarkoitus, laittaisin siihen lahja- yms. rullatut paperit. Aluksi ajattelin tuoda isossa kassissa majailleet paperit "työpisteeseeni", mutta päädyin viemään säilyttimen kellarikomeroon, jotta sekalainen seurakunta papereita ei häiritsisi muutenkin turhan rauhatonta huonettani.

Toinen vasuista on tällä hetkellä tyhjennetty langoista ja saanut paikan sängyn vierestä yöpöytänä ylösalaisin käännettynä. Parvekkeelta tulleiden tuolien ottaessa yöpöydän paikan langat löytävät luultavasti tiensä takaisin vasuun.

Lisäksi minulla on Kissan parvekeistuimeksi ostettu banaaninlehvä rahi Ikeasta. Talveksi siirsin sen sisätiloihin ja Kisuli teroittaa siihen antaumuksella kyntensä. Saa teroittaakin. Lisäksi Ikeasta olen ostanut Kissalle rottinkisen yhdistetyn raapismismajakorin. Ihan Kissan suosikki, voi teroittaa kynnet, pääsee alla olevan majaan piiloon ja päällä voi kölliä.


Arvokkain roskalava-aarteeni on Aalto-baarijakkara, joka löytyi tammikuussa roskalavalta. Jakkara oli huonokuntoinen, kolhiintunut ja sen inha rusehtava tekonahkainen päällinen oli rikki. Isäni hioi ja lakkasi puuosat, ostin Harri Koskisen Marimekolle suunnittelemaa mustavalkoista Frekvenssi-verhoilukangasta palan ja päällysti istuimen uudelleen. Vaikka en ole mikään suuri Aalto-huonekalujen ystävä, en silti halunnut myydä jakkaraani, vaan se on Kissan ilona missä milloinkin.

Mitäänhän ei voi kuvata ilman kuvausassistenttia...

2 kommenttia:

  1. Voi tuo vanerinen vasu on hieno! Onko assarisi muuten exotic?

    VastaaPoista
  2. Se oli pitkään ja hartaasti toivottu löytö. Joo, Kissa on rotua exotic, Karvisen sukua siis. :)

    VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground