KIRPPISGRAFIIKKAKISSA?

16 helmikuuta 2010

Käydessäni kirppiksillä, haluan tehdä löytöjä isolla L:llä. Herkkuja halvalla. Monesti vastaan tulee kivaa tavaraa, mutta niistä pyydetään liikaa. Olen pyöritellyt useasti kädessäni Ali-astioita, mutta olen jättänyt ostamatta kalliin hinnan vuoksi.

Välillä pitää oikein pysähtyä miettimään mikä on oikeasti halpaa ja mikä kallista. Arabian yms. astioista en halua maksaa viittä euroa enempää. 6,50 aterimista oli jo kipurajalla. Mutta mitäpä maksaa grafiikanlehdestä tai vanhasta tunnetun valokuvaajan valokuvasta? Varsinkaan, kun lasin läpi tihrustaessa ei saa varmuutta onko kyseessä aito grafikanlehti tai valokuva vai onko sittenkin kyse painetusta kortista.

Jätin ostamatta Signe Branderin valokuvan {tai kortin} kehyksessä, hinta oli 3 euroa. Grafiikanvedoksen ostin. Työ on signeerattu lyijykynällä ja vedosnumeron viedessä lukee "etch" eli etsaus. Vaikka kuinka kääntelen ja vääntelen kuvaa kehyksissä en ole varma onko työ aito vai vain kehystetty, painettu kuva. Pitäisi avata kehykset, mutta en ole vielä saanut väänneltyä hakasia auki.

Työ oli niin veikeä, että päädyin tuhlaamaan rahojani. Mietin kirppiksellä, että onpa kallis, noin niin kuin kirppiskamaksi. Sitten mietin toisen kerran, saako 12 eurolla minkäännäköistä etsausta galleriasta tms. paikasta? Painokuvasta kehyksissä se on paljon, kun kehykset eivät ole erikoiset. Ehkä säilytän illuusion taiteesta, enkä avaa kehyksiä tai sitten en ja kehystytän työn uudelleen. Hmm.

2 kommenttia:

  1. Kyllä sinulla pitäsi olla jokin tauluhylly noille monille hauskoille ja kauniille taideteoksille.

    VastaaPoista
  2. Mulla on! Sängyn alla... :) Odottaa, että olen varma sen sijoituskohdasta {melkein varma jo} ja että isäni tulee kylään ja poraa sen seinään. {tyttönä en tietenkään voi porata, vaikka kotonani onkin 2 poraa :)}Isää odotellessa ehdin tuumailla kerran jos toisenkin sijoituspaikkaa.

    VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground