KUKKAPÖYTÄ.

19 marraskuuta 2017


Kolmas kerta toden sanoo? Sängyn toisella puolella on tänä vuonna ollut vaihtuvuutta. Ensin oli punainen metallipöytä, joka sittemmin on siirtynyt sängyn toiselle puolelle. Sitten tuli puinen laatikosto. Viimeisenä kokeiluna on metallinen, 70-lukulainen kukkapöytä. Laatikosto oli kiva, mutta epäkäytännöllinen. En keksinyt mitä laatikkoihin laittaisin ja sen tarjoama taso oli aika pieni. Pelargonien talvetukseen tulon jälkeen kasveja on runsaasti joka puolella ja lisätaso oli tarpeen.


Kuvailin taannoin Amsterdamista ostamaani tulppaanikorttia ja siirsin taustalla pilkottanutta kirjekuorta. Kuvausten jälkeen kurkistin kuoreen ja löysin edesmenneen mummoni kätköistä pelastettuja kuvia. Siellä eräs bloggaaja poseerasi muutaman vuosikymmenen takaisessa kuvassa Tamara Aladinin Kleopatra-maljakossa olevan ruusun kanssa ja taustalta kurkisti metallinen kukkapöytä.


Lähetin kuvan äidilleni ja kysyin mahtoiko kukkapöytä olla tallessa. Ihmeekseni oli. {äitini ei ole lainkaan samaa oravoivaa sorttia kuin minä ja isäni} Kukkapöytä löytyi vanhempieni luota leikkimökistä ja sain sen seuraavalla käynnillä luokseni. Kukkapöytä saa luonnollisestikin tässä kodissa toimia nimenomaa kukkapöytänä ja lastasin sen heti täyteen kasveja. Yritin valita vähän vähäisempään valoon tyytyviä tyyppejä nurkkaan. Raukat ovat kyllä vähän pimeässä nurkassa ja toisin kuin kuvissa täällä ei juuri ole aurinko viime päivinä paistellut.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

 1. Hieno kukkapöytä! Onneksi äitisi on sen säästänyt..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä onni, että kukkapöytä oli vielä tallessa. :)

   Poista
 2. Onpa ihana kukkapöytä! Hienoa, että se on säilynyt ja pöydällä on varmasti myös muistoarvoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä kiva ylläri, että kukkapöytä oli tallessa. Pieni pala lapsuuden kotia tuli nyt omaan kotiin pöydän myötä.

   Poista
 3. eikö kissasi syö kasvien lehtiä ja tassuttele multia?

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei syö, joskus harvoin ehkä kerran vuodessa se maistelee jotain tielle osuvaa lehteä, mutta ei muuten. Talviaikaan ostan Muruselle omia kasveja (=kissanruohoa), josta saa pureksia lehtiä. Ja voi, se ilme kun se huomaa, että puran paketista kasvia hänelle. <3

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground