OKSAKUDONTAA.

22 marraskuuta 2017


Innostuin jo joku aika sitten Instagramissa näkemistäni pikkukudonnaisista. Siellä täällä Instassa on vilahdellut pieniä kudonnaisia, jotka on tehty Y:n malliseen oksaan. Niitä voi etsiä #branchweave, oksakudonta.


Nappasin palstalta pari oksankarahkaa mukaan kotiin, annoin niiden kuivua hetkisen ja sitten tuumasta toimeen. Loimena käytin vyyhdinpuista kerimääni pellavarohdinta. Eli kiersin oksan haaroihin pellavalankaa, kiersin aina pari kierrosta oksan ympärille ennen kuin jatkoin toiselle oksalle. Hifistelijät voivat tehdä pienet lovet lankoja varten.


Sitten alkoi se hauskin homma, eli kudonta. Kuteena käytin kirjontalankoja ja sukkulan virkaa hoiti iso parsineula. Luhan ja pirran {tai kaiteen} sijaisina oli harva kampa. Päätin tehdä tehtä tästä ensimmäisestä sinisävyisen terästettynä pienellä määrää aniliinia. Langat pujotellaan vuorotellen loimien yltä ja alta, sitten kammalla tiukasti edelliseen kerrokseen kiinni.

Ensimmäiseksi kokeiluksi tästä tuli mielestäni onnistunut. Kudonta on superkivaa, tykkäsin siitä jo kouluaikana ja parasta on, kun tulee nopeasti valmiiksi. Tein työn parissa illassa, vähän kerrallaan. Puuha on aika koukuttavaa ja seuraava onkin jo tekeillä.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Oi, mä en oo ikinä tällaiseen törmännyt. Kiitos esittelystä!
  Näyttää niin hauskalta puuhalta, että pitäis ehdottomasti kokeilla sitä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hirmu kivaa näpertelyä. Saa sitä paitsi hyötykäyttöön puutarhasta leikatut oksat. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground