JAPANI 2016 osa 8: Naoshima 1/2

26 joulukuuta 2017

Osakasta matkani jatkui Japanin sisämeren taidesaarelle, Naoshimaan. Naoshima on kuuluisa erilaisista taidekohteistaan, varsinkin kahdesta isosta Yayoi Kusaman kurpitsasta. Niistä punamusta tervehti heti Miyanouran satamassa. 

Saavuin saarelle keskellä päivää, matka Osakasta oli vienyt yllättävän pitkään, paljon pidempään kuin olin kuvitellut. Vein rinkkani yöpaikkani Minshuku Oyaji-No-Umiin ja lähdin heti kierrokselle. Aikaa ei ollut hirveästi hukattavaksi, sillä vietin saarella vain yhden yön.Naoshiman taidekohteisiin kuuluu Art House Project, jossa useita hylättyjä rakennuksia, temppeli ja pyhäkkö on muutettu taideteoksiksi. Tulopäivänäni yksi kohteista, Kinza, oli jo varattu täyteen, joten jätin Art House Project -kierroksen seuraavaan päivään ja lähdin kävellen tutustumaan saareen, suuntana Benesse House -museo.


 

Benesse House on myös taideteos, jossa voi yöpyä. Hotellin hintataso on luonnollisesti korkeahko, joka ei sopinut matkabudjetiini, mutta onneksi nykytaiteen museokäynti oli helposti saavutettavissa pienemmälläkin matkakassalla. :) Osa teoksista  tosin on nähtävissä vain yöpyjille, joten ne jäivät minulta tällä kertaa näkemättä. Benesse House on kuuluisan japanilaisarkkitehtin, Tadao Andon, suunnittelema.

 Benesse Housen ympäristössä on myös useita patsas- ja veistoskohteita, joista yksi on Yayoi Kusaman iso keltamusta kurpitsa laiturin nokassa.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

  1. Naoshimaan aion vielä joskus aivan ehdottomasti mennä! Olen lukenut paikasta paljon, eli sormet syyhyää todella..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vahva suositus! Sanoisin, että Naoshimassa kannattaa olla vähintään yksi yö, näkemistä riittää.

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground