JAPANI 2016 osa 9: Naoshima 2/2

01 tammikuuta 2018


Aina kun matkustan Japaniin yövyn ryokaneissa tai minshukuissa. Ryokanit ja minshukut ovat yleensä pieniä perheen omistamia bed and breakfast -tyyppisiä paikkoja, minshukut yleensä vaatimattomampia. Ryokaneista löytyy tosin myös luksusversioita. Jos kerran lähtee kauas itään, niin miksei sitten majottuisi maan tavalla - nukkumalla tatami-matolle levitetyllä futonilla länsimaalaistyylisen hotellin sijaan. Tätä jaksan aina kaikille Japani-vinkkejä kysyville toitottaa. 
 

Yövyin Naoshimassa Minshuku Oyaji-No-Umissa. Tein varauksen minshukun omien nettisivujen kautta ja sain vahvistuksen sähköpostitse. Huoneeni oli tilava ja siisti, futon piti itse ottaa kaapista ja levittää yöksi. Parasta oli aamiainen. Se tarjoiltiin minshukun naapurirakennuksessa, jossa  myös  luultavimmin omistajaperhe asuu. Rakennuksessa toimii kissakahvila ja aamiainen syötiin kahvilassa. Kissat tosin olivat ikkunallisen seinän toisella puolelle, mutta sain seurata koko syömisen ajan söpöläisiä. Ihan parhautta! 500 jenin maksusta olisi päässyt niiden luokse.
Toisena Naoshima päivänä kiiruhdin heti aamusta Art House Project -lippua ostamaan ja minshukun läheisessä yhdistetyssä lippukauppa-kahvila-designmyymälässä minua vinkattiin heti menemään Kinza-talon jonoon. Kinzaan pääsee rajoitettu määrä kerralla ja siellä vietetään noin vartin verran. Kyseinen taideteos jäi vahvasti mieleen, näen se edelleenkin mielessäni toisin kuin monet muut kohteista. 

Kiersin jalan kaikki muutkin Art House Project -kohteet. Tykkään kävellä paljon, jotta näen mahdollisimman paljon maisemia ja japanilaisten asumuksia. Iltapäivällä hain minshukun terassilta rinkkani ja lähdin kohti seuraavaa etappia, Kiotoa.
Vinkkini Naoshiman matkaajalle: Älä missään tapauksessa jätä käymättä Miyanouran sataman läheisyydessä olevassa I Love Yu -sentossa. Sento tarkoittaa yleistä kylpylää ja I Love Yu on yhdistelmä sekä japanilaista kylpylää että taideteosta. Kylpylän nimi on sanaleikki, yu tarkoittaa tietyllä kanji-merkillä kirjoitettuna japaniksi kuumaa vettä.
Kylpylästä saa ostettua kaiken tarvittavan pääsylipuista, pyyhkeiden ja saippuan kanssa kylpyjuomaan {limonadia} automaatista, jonka lippu annetaan kassalle. Miehille ja naisille omat puolet. Vaatteet jätetään pukukaappeihin, sitten mennään pienehköön allashuoneeseen ja peseydytään suihkussa hyvin. Sen jälkeen mennään lillumaan kuumaan kylpyyn. Ihan parhautta.
Rakastan sentoja ja ryokaneiden o-furoja eli kuumia kylpyammeita/altaita. On niin huippua pitkän päivän päätteeksi mennä peseytymään ja rentoutumaan kuumaan kylpyveteen. Fiilis on hyvin samanlainen kuin saunassa, minusta vain paljon parempi. I Love Yu on vain nähtävä myös sisältä!


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground