ARABIA BOTANICAT KESÄPESÄLLÄ.

23 syyskuuta 2018


Arabian Botanica-lautasten kokoelmani on kasvanut viime talven ja kevään aikana yhteensä 13 yksilöön. Sain vasta myöhään kesällä aikaiseksi naulata kokoelman uusille jäsenille paikat seinältä. Uusimmat jäsenet, Rubus arcticus, mesimarja löytyi Tukholmasta ja maksoin siitä noin viisi euroa ja Rosa lapponia ja Dianthus deltoides, ketoneilikka ovat löydöt Kevätmessujen Kontin osastolta. Ne maksoivat muistaakseni 15 euroa kumpainenkin.


Kolme naulaa on tyhjänä, nämä yllä olevat puuttuvat seinältä. Viola riviniana, metsäorvokki on vanha ostos. Metsäorvokissa ei ole takana reikää, josta pujottaa kiinnityslankaa, vaan taakse oli liimattu koukku. Ilmeisesti lämpötilan vaihtelu oli aiheutttanu liimauksen irtoamisen ja taulu oli talven aikana pudonnut ja särkynyt. Aioin korjata sen japanilaisella Kintsugi-tekniikalla.

Leskenlehti, Tussilago farfara ja Muphar luteum ovat myös reiättömät ja niille pitäisi keksiä kiinnitystapa. En uskalla kokeilla liimattu koukkua putoamisvaaran vuoksi, ehkä ainoa vaihtoehto on sellainen metallinen lautaspidike?Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

8 kommenttia:

 1. Onpas niitä jo mukava kokoelma. Ja edullisesti olet löytänyt....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähitellen kokoelma karttuu, pyrin ostamaan vain edukkaita, vaikka nopeammin saisi kerättyä, jos raaskisi hieman enemmän maksaa.

   Poista
 2. Mahtava kokoelma!
  Ajattelin juuri ehdottaa sinulle Kintsugi-tekniikkaa, kun näin kuvan särkyneestä lautasesta. Siitä tulee korjauksen myötä upea, vaikka tietysti on todella harmillista, että se on särkynyt.
  Itse olen saanut anopiltani neljä Arabian botanica-lautasta. Aina välillä katselen ja ihailen niitä, mutta en ole vielä keksinyt niille sopivaa paikkaa.
  Mulla on hiirenvirna, puna-ailakki, rentukka ja vanamo. Niissä kaikissa on pieni reikä takapuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähitellen saan laajennettua kokoelmaa, kun en raaski hirveästi maksaa lautasista. Toivon, että saan korjattua metsäorvokin. Olen ymmärtänyt, että Kintsugi ei ole aivan helppo tekniikka... On jännä miten se reikä on joistain jätetty pois. Vaikuttaa siltä, että tiettyinä vuosina sitä ei ole ollut käytössä. Sinun lautasethan voisivat sopia kasvariinkin!

   Poista
 3. Hieno rivi! Tosi harmi, että yksi tipahti talvella alas. Ehkä koukun kiinnitys ei siis ole järkevää tai sitten koukun lisäksi pitäisi olla joku varasysteemi, mikä pitää kiinni, jos liimaus pettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva! Varmaan liiman laatukin vaikutaa, mutta mistäs noista vanhoista tietää. En uskalla ottaa riskiä enää, vaan pitää etsiä sellaiset metallipidikkeet. Näin sellaiset Maarianhaminassa, mutta puodissa oli vain kaksi ja olisin tarvinnut kolmannenkin.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground