JAPANI 2016 osa 18: Tokio 4/4

27 tammikuuta 2019


Vietin viikon Tokiossa ja sitten Nagoyan kautta kotiin Helsinkiin. Viikko Tokiossa on aivan liian vähän, kaupunki on valtava ja nähtävää on paljon. Voisi hyvin viettää kuukauden Tokiossa ja silti näkisi vain murto-osan. Itse tykkään matkoillani nähdä myös muita osia Japanista kuin pääkaupungin. Joihinkin paikkoihin on vain pakko palata uudestaan, kuten Kioto. Tokiossakin on kaupunginosia, joissa pitää aina käydä.Yleinen käsitys Tokiosta on valtavat pilvenpiirtäjät. Niitäkin on, mutta suuri osa kaupungista on matalaa rakennuskantaa, vain kaksi-kolmekerroksisia rakennuksia. Yksi tälläinen alue on Shimokitazawa. Se on vähän kuin Helsingin Kallio, rosoinen ja täynnä pieniä baareja. Sellaisella japanilaisella söpöllä tavalla rosoinen siis.


Alueella on myös paljon kivoja kauppoja, kuten lempparivaatekauppani Fog Linen Work. Fog Linen Work on erikoistunut nimensä mukaisesti pellavaan, sekä vaatteisiin että kodin tekstiileihin. Rakastan pellavaa ja rakastan tämän japanilaisen putiikin vaatesuunnittelua, olenkin ostanut useamman mekon tai tunikan liikkeestä. Myynnissä on myös muun muassa koruja, metallilankakoreja ja uutuutena messinkisiä koukkuja ja pieniä hyllyjä. Myymälä itsessään on myös uskomattoman kaunis.

Rautatieaseman vieressä on Muji, käyn aina jokaisessa vastaantulevassa Mujissa. Niiden valikoima vaihtelee ja olen löytänyt hauskoja juttuja, joita ei ole muissa liikkeissä näkynyt. Shimokitazawassa on hauska kauppa Village Vanguard, joka tituleeraa itseään jännittäväksi kirjakaupaksi. Sitä se onkin! En tosin miellä sitä varsinaisesti kirjakaupaksi, vaikka kirjoja onkin runsaasti myynnissä. Vielä enemmän siellä on kaikkea muuta. Tosin itsekin viimeksi ostin sieltä kirjan, josta postasin pari vuotta sitten.


Shimokitazawaan pääsee Shibuyasta Keio-Inokashira-linjan junalla. Toinen juna, jolla sinne pääsee on Odakyu-linja.


Toinen kiva alue on Daikanyama. Yllä oleva kuva on alueella olevasta Log Roadista. Log Road on 220 metriä pitkä alue, joka on rakennettu Tokyu Toyoko -linjan entisen radan päälle. Se on avattu vuonna 2015. Ihanan vehreäksi suunniteltu alue kätkee sisäänsä ravintoloita ja kauppoja. Mutkittelevan tien varrella levähdyspaikkoja, joissa ihailla vuodenaikojen mukaan kukoistukseen nousevia kasveja.


Daikanyamassa on myös hieno T-Site, Se sisältää Tsutaya-kirjakaupan, joka on enemmän kuin kirjakauppa. Myymälästä löytyy musiikkia, elokuvia, stationary-tavaraa ja lehtiä. Kirjakaupasta löytyy erityisen paljon muotoiluun, arkkitehtuuriin, taiteisiin yms. liittyviä kirjoja. Lähistöltä löytyy myös kamerakauppa, sähköavusteisiin polkupyöriin erikoistunut liike ja lelukauppa. Daikanyama on tyylikäs alue, jostä löytyy kivoja kauppoja sekä baareja ja kahviloita.


Daikanyama on nimensä mukaisesti {yama tarkoittaa vuorta} mäen päällä, sieltä voi kivasti kävellä mäkeä alas läheiseen Naka-Meguroon. Naka-Meguro on yksi Tokion hienoista kirsikankukkien katselupaikasta, Meguro-joen {joka tosin on enemmän kanava kuin joki} rannoilla on kirsikkapuita ja näkymä on varmasti satumainen. Saapuessani Tokioon, oli se aika juuri mennyttä.


Naka-Megurossa on paljon tyylikkäitä kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Kerrotaan myös, että siellä asuu paljon paikallisia julkkiksia.


Naka-Megurosta voi jatkaa muutaman pysäkin eteenpäin Tokyu Toyoko -linjaa Jiyugaogaan asti. Aluetta pidetään Tokion eurooppalaisimpana paikkana, tokikin japanilaisella twistillä. Jiyugaokasta kannattaa ainakin etsiä zakka-kauppa Today's Special. Sieltä löytyy kaikkea ihanaa kotiin ja keittiöön.

Itse tykkään hypätä junasta asemalla ja sitten lähteä vain päämäärättömästi kävelemään ympäriinsä. Ikinä ei tiedä mitä hauskaa on nurkan takana. Olen löytänyt paljon kivoja kauppoja vähän eksymällä jonnekin. Nykyään älykännykät karttasovelluksineen vähän pilaavat tätä. Itse en ole toistaiseksi vielä seikkaillut Google Mapsin kanssa Japanissa, vaan olen käyttänyt printtejä. Monilla paikoilla on tarkat ohjeet nettisivuilla, tosin nykyään yhä enemmän Google Maps kuin piirroskarttoja.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground