3 YSTÄVÄNPÄIVÄLAHJAIDEAA.

10 helmikuuta 2019


Blogiyhteistyö: Huiskula
 
Ensi viikolla vietetään ystävänpäivää ja jos mietit millä muistaa ystävää, tässä kolme vinkkiä. 

1. Kimppu leinikkejä*
Tai kimppu tulppaaneja ta ruusuja. Leinikit ovat pitkäaikaisia suosikkejani, mutta olen jostain syystä unohtanut ne muutamaksi vuodeksi. Ihastuin täysillä noihin tummiin leinikkeihin ja pitkään mietin yhdistäväni ne rohkeasti oranssien kanssa, mutta sitten ystävänpäivä mielessä valitsinkin vaaleanpunaisia. Ihanan herkkiä kukkia. Ehkä pitää hommata kesäksi mökillekin leinikkejä kasvamaan.


2. Herkunvärinen pallerokaktus*
Pallerokaktuksista tulee aina lapsuus mieleen, varsinkin punaiset mansikkakaktukset kiehtoivat pienenä. Kiva lahja lapsuudenystävälle? Yksittäinen kaktus on ihana väriläiskä, mutta ryhmänä tosi herkullinen.


3. Sydänlehtinen viherkasvi


Upean purppurainen uurremuori* Peperomia caperata sopii valoisaan tai puolivarjoon paikkaan, kuitenkin auringolta suojaan. Varjossa lehdistä tulee syvemmän vihreämmät. Purppuranväristen kavien ystävälle {kuten minulle}.


Tai miten olisi herttaköynnösvehka* Philodendron scandens? Tällä versiolla on kauniin kaksiväriset lehdet, jotka tekevät siitä hyvin viehkeän. Se viihtyy puolivarjossa, mutta tykkää hajavalosta.


Kolmasviherkasvivinkkini on soman pienilehtinen herttalyhty* Ceropegia woodii. Herkät varret ja pienet, sydämenmuotoiset lehdet ovat aivan vastustamattomat. Herttalyhty tykkää valosta, mutta ei kestä aurinkoisessa paikassa keskipäivän paahteesta.
*Kasvit saatu blogiyhteistyönä Huiskulalta.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground