KISSAGRAFIIKAT.

24 helmikuuta 2019


Olen ehdottomasti tauluihminen. Ja taideihminen. En niinkään julisteihminen. Viime vuosien printtijuliste- ja tekstitaulutrendi taitaa olla jo enimmäkseen ohi, joten toivottaisin taidetrendin tervetulleeksi laajemmallekin yleisölle. 

Moni perustelee julisteita vaihtelunhalulla, mutta eikö tässäkin voi toteuttaa toisen trendin - Marie Kondon periaatetta, että kotona on vain tavaroita, jotka tuottavat iloa {tai jotka ovat hyödyllisiä - taulut eivät vain taida olla varsinaisesti hyödyllisiä}. Harkitumpia hankintoja pitkäksi aikaa, kertakäyttöisten kuvien sijaan?

Sitä paitsi osa omistakin tauluista on varastossa, ihan tilanpuutteen vuoksi. Ne piilossa olevat ovat kuin uusia töitä, kun ne kaivaa esiin. Niillä saa sitä vaihtelua. Voisikin vaihtaa tauluhyllyjen töitä.


Taideteosten hinta ei välttämättä ole tähtitieteellinen, grafiikaa saa jo satasellakin, joskun jopa allekin. Vielä edullisemmaksi tulee ostaa töitä kirppiksiltä tai muuten "käytettynä". Käytettynä lainausmerkeissä, sillä katseltavaksi tarkoitetut teokset eivät katselusta kulu. Yksi vaihtoehto on hankkia taidetta osamaksulla, esimerkiksi taidelainaamoista. Taidelainaamot ovat erityisen mahtavia, tähän aiheeseen tulen vielä palaamaan myöhemmin.

Kaksi itselleni uutta, pientä kissa-aiheista työtä ovat molemmat hankittu Kierrätyskeskuksesta. Tämä yllä olevan pikkuruisen vedoksen löysin ennen joulua ja muistelen hinnan olleen 1,50 euroa. Arvon kehystänkö työn uudestaan, sillä kultaiset kehykset eivät sovi muiden töiden kanssa. Suurin osa taiteestani on joko valkoisissa tai mustissa kehyksissä ja olisi kiva, että tuokin olisi yhdisteltävissä vanhojen töiden kanssa.


Toinen, tänä vuonna ostettu, eestiläisen Navitrollan Viaton-serigrafia kustansi Kiertsärillä 4,50 euroa. Navitrollan töitä olen nähnyt Helsingissä myynnissä, muistaakseni jossain Senaatintorin pikkuputiikissa. Tulipa sitten toinen kultakehyksinen edellisen kaveriksi. 

Kissat ja oravat ovat heikko kohtani. Se vähän karsii hankintoja, kun pitää mielessä kevyen teeman. Eikä missään tapauksessa kaikki kissa- ja orava-aiheinen taide kiinnosta. Pitää olla joku juttu, joka puhuttelee. Kierrätyskeskuksella on kaunis, pieni akvarellimaalaus - kissasta, olen ainakin kolme kertaa pidellyt sitä kädessäni, mutta vielä toistaiselsi olen jättänyt sen hyllyyn. Ehkä pitäisi hakea se kotiin, kun vieläkin muistelen sitä. Jos se siis vielä on saatavilla.
Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground