AMSTERDAM 2018.

03 helmikuuta 2019


Kun nyt pääsin vauhtiin ja loppuun Japanin matkapostausten kanssa, niin tuuppaan tähän perään heti muistoja lokakuiselta Amsterdamin matkalta. Olin reissussa neljä päivää, kolme yötä. Ajankohta oli lokakuun alussa ja juuri siinä kohtaa Amsterdamia koitteli yllättävä helleaalto kuten ilmeisesti samaan aikaan Suomeakin. Lämpötila kohosi paikoin hellelukemiin ja kaipailin talvisäilöön laitettuja sandaaleita. Osalla muista turisteista oli kevyttoppatakit päällä, kun itse huitelin lyhythihaisessa mekossa melko läkähtyneenä.

Amsterdam on ihana. Se on ehkä Euroopan lempikaupunkini, ainakin näillä reissuilla. Rakastan piparkakkumaisia taloja, kanaaleja asuntolaivoineen, joka puolella olevia fillareita ja kukkaistuksia. Ihmiset ovat pääsääntöisesti mukavia ja kohteliaita, englantia puhutaan kaikkialla. Näkemistä riittää ihan vain kävelemällä kanaalien rantoja ristiin rastiin, saati sitten museoissa ja muissa nähtävyyksissä.Edellisellä reissulla jäi taidemuseoita kiertämättä ja nyt halusin korjata tilanteen, ostin etukäteen lipun sekä Rijksmuseumiin ja Van Gogh -museoon. Van Goghiin ei pääsekkään sisään ilman netistä ostettua lippua. Olen käynyt molemmisa museoissa vuonna 1996, joten oli hyvä vähän virkistää muistia niiden suhteen.

Pidin Van Gogh -museosta paljon, suht tuoreessa muistissa oli vielä viime keväänä katsottu Loving Vincent -elokuva ja sen tapahtumat, niitä oli kiva kerrata museon henkilöhistoriaesittelyyn. Hieman miinusta runsaasta ihmismäärästä, vaikka kävijöitä olikin rajoitetusti. On niin tylsää kulkea jonossa taululta toiselle, kun joissan kohdin itselle riittäisi lyhyt vilkaisu ja toisessa kohtaa voisi nautiskella pidempääkin.

Kävin myös yhtenä iltana aivan ex tempore seksimuseossa. Lystikäs paikka, jossa oli enemmän huumoria kuin pornoa.Vierailin toki kelluvilla kukkamarkkinoilla, mutta viime kerrasta oppineena en laittanut eurojani sipuleihin. Ostin kyllä tuliaiseksi muutamia siemenpusseja, joista toivon iloa ensi kesänä. Tulppaanimuseossa kävin tänäkin vuonna, tosin vain myymälässä ostamassa tulppaaninsipuleita. Melko pakollisena kohteena oli myös uusintavisiitti Hortus Botanicukseen, kasvitieteelliseen puutarhaan.
Vähän tein ostoksiakin edellä mainittujen lisäksi. Mukanani kotomaahan lähti mm. Onitsuka Tigerin tennarit korvaamaan samanlaiset lähes loppuunkulutetut, sadeasu tulevaa pyöräilykautta ajatellen, maailman hienoin pyöräkello mummopyörääni {olemassa oleva on ruostunut jumiin} ja marimo-palleroita.
Yllä Instagramista tuttu ikkuna, jonka etsin omaa Instagram-kuvaa varten. Viime kerralla olin kävellyt aivan ikkunan nurkalta, mutta kääntynyt toisaalle juuri ennen kuin ikkunan olisi ollut silmien edessä.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground