JAPANI 2019 osa 12: Kioto kauppoja ja kahviloita.

12 maaliskuuta 2020


Puutarhavisiittien väliin kierros kiotolaisissa kahviloissa ja kaupoissa. Kivoja kahviloita ja kauppoja on Japanissa varsin paljon. Itse en yleensä vaivaudu lähtemään erikseen suositeltuihin kahviloihin tai ravintoloihin. Yleensä kahvin tai ruoan tarve tulee "väärässä" paikassa ja silloin mieluummin etsii lähistöltä sopivan paikan. Enkä ole varsinaisesti mikään kulinaristi, en varsinkaan japanilaisen ruoan suhteen.

Cafe Pocher tuli vastaan, kun kävelin To-jin temppelin puutarhasta Kioton rautatieasemalle päin. Se oli pieni, kaunis ja viihtyisä. Join täällä cafe latten ja söin päärynäpiirakkaa. Oikein maukasta. Pieni extra oli vessassa, kun käveli sisään pieneen tilaan, pytyn kansi aukesi automaattisesti. Japanilaiset!


Toinen kiva kahvila jäi nimettömäksi, tämä oli matkalla Kyoto Handycraft Centeriltä Instagramissa törmäämääni pieneen putiikkiin, Ouchiin, mennessä. Kahvilan ulkona oli menu vain japaniksi, mutta otin riskin ja astuin sisään. Sain eteeni englanninkielisen menun ja valkkasin listasta jäälatten ja sandwichin. Kylmät kahvit ovat japanilaisten kahviloiden vakiovalikoimaa, se on iso ilo lämpimään aikaan, kun tekee mieli kahvia, mutta ei kuumaa juomaa.


Tuosta oviaukosta astutaan pieneen Ouchi-liikeeseen. Tarjolla on muun muassa keramiikka, koritavaraa ja puisia kapustoja. Myymälään menessä riisutaan kengät oviaukosta näkyvään eteiseen.


Today's Special on yksi lemppareistani.  Sillä on useampi myymälä Kioton lisäksi Kobessa ja Tokiossa. Kiotossa se sijaitsee pienen ostoskeskuksen neljännessä kerroksessa Kawaramachi-dorin varrella.Valikoimissa on astioita ja muita keittiötarvikkeita, kasveja, hieman vaatteita, kirjoja ja ruokatarvikkeita.


Rakastuin tähän kaktusideaan. Pitäisikin kokeilla toimisiko tämä paremmin kuin kaktuksien kasvattaminen mullassa.


Japanissa käydessä Minä Perhonen on yksi pakollisista pistäytymisistä, vaikka tyylikkäiden vaatteiden hinnat hipovat sellaisia summia ettei matkabudjettini niihin oikein taivu. Minä Perhosen perustaja, taiteilija Akira Minagawa on Suomi-fani ja näkyy yrityksen ja tuotteiden nimessä. Olen saanut kunnian tavata Minagawan muutama vuosi sitten Habiteren aikaan Artekissa.

Kioton Minä Perhonen käsittää useamman erillisen myymälän samassa rakennuksessa. Samassa rakennuksessa on myös mm. Tobichi, joka myy Makoto Kagoshiman kuvittamia tuotteita.


Söpöysvaroitus! Yksi kreisi lempparini on Miijas Pittoo. Se on kahdessa kerroksessa oleva minipieni ja ahdas putiikki, joka on aivan täynnä kaikkea söpöä.

Jos kaipaa söpöä eläinaiheista tuliaista itselle tai ystävälle, täältä löytyy. Valikoimasta löytyy astioita, vaatteita, koruja ja kaikkea pientä stationary-tavaraa, jolle ei löydy suomenkielestä sopivaa sanaa. Toimistotarvikkeet ovat aivan liian tylsä kuvaillakseen mitä kaikkea stationary Japanissa sisältääkään. Lisätykkäys käsinkirjoitetuille hintalapuille.


Uusi tulokas Kioton kauppatarjontaan löytyi kauppakatujen Teramachi- ja Gokomachi-dori välistä. Keskittymässä on katutasossa pari liikettä, kellarissa antiikkiliike ja toisessa kerroksessa kahvila ja ruokatarvikkeita myyvä &Market.


Matsunoya on pieni pútiikki, joka on täynnä mm. erilaisia koritavaraa, pläkkipeltiä ja harjoja. Tarjonta oli niin hurmaavaa, että oli vaikea päättää mitä haluaisi, kun haluaisi kaiken. Liikeen päämyymälä löytyy Tokiosta.Kellarikerroksessa oli second hand -huonekaluja, ilmeisesti Ranskasta tuotuja.


Mumokuteki oli viihtyisä kauppa täynnä ihanuuksia, valikoimassa oli ruokaa, vaatteita, koruja, asusteita, kasveja, astioita...


Vihertrendi näkyi Japanissakin selvästi, monessa paikassa oli kasveja tarjolla. Vähintään ilmakasveja ellei muuta. Japanin pienten kauppojen valikoimat ovat huomattavasti joustavammat kuin Suomessa, samasta putiikista voi löytää niin vaatteita, asusteita, koruja, sisustustavaraa, ruokaa ja kukkia.


Mumokutekin kahvila on rakennuksen toisessa kerroksessa. Saatoin syödä täällä överin mansikka-parfait:n.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

  1. Ihania paikkoja ja vinkkejä! Nämä kuvat ja kertomukset aiheuttavat joka kerta akuuttia Japani-kuumetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeva! Japanin matkakuume on tällä hetkellä varsin kova myös täällä, kun Instagram pursuaa kirsikankukkakuvia.

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground