JAPANI 2019 osa 19: Tokio Shinjuku Gyoen 1/2

31 maaliskuuta 2020


Shinjuku Gyoen on Tokion suurin ja suosituin puisto. Puisto on peräisin Edo-kaudelta (1603-1867), alunperin se kuului lääninherralle eli daimio Kiyonari Naitolle. Myöhemmin se siirtyi keisariperheen hallintaan. Toisessa maailmansodassa puutarha tuhoutui lähes täysin, mutta se korjattiin ja avattiin yleisölle.Shinjuku Gyonenissä on kolme erilaista puutarhaa; japanilainen, ranskalainen ja englantilainen maisemapuutarha. Puistossa on myös kaunis kasvihuone, jossa on monia trooppisisa ja subtrooppisia kasveja. Alue on myös yksi suosituimmista kirsikankukinnan katselupaikoista. Kirsikkapuita on suuri määrä ja niitä on yli tusinaa erilaista lajiketta.Alue on niin laaja, että siellä helposti kuluu päivä. Keskityin vierailullani puiston japanilaiseen puutarhaan, sinisateiden kukintaan ja bongailin tiettyjä merkittyjä puita kuten tulppaanipuun. Kävin myös kasvihuoneessa, mutta siitä lisää toisessa postauksessa.

Vihdoin löysin wisterioita eli sinisateita kukassa! Pitkään ihmettelin puutarhojen pergoloita, mutta nyt nähdessäni sinisateen kukassa en voi kuin huokailla ihastuksesta. Niin ihania! Elokuun helteillä pergolat antavat mukavaa varjoa paahtavaan kuumuuteen, mutta näin keväällä niitä miellellään ihastelee vähän etäämmältäkin.Kirsikankukinta oli Tokiossa ohi, mutta onneksi oli atsaleat ja ne jo mainitut sinisateet.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

 1. Miten uskomattoman kaunis paikka. Menin sanattomaksi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli uskomattoman hieno. En voi kun ihmetellä miten jotkut osaavat suunnitella näin uskomattomia näkymiä.

   Poista
 2. Todella kaunis ja jo kuvien perusteellakin todella rauhoittava paikka!
  Ja tiedätkö, olen käynyt monessa puistossa Japanissa. Mutta olin silloin niin nuori, enkä ollut vielä kovin kiinnostunut puutarhasta. Ja nyt tuntuu ihan kamalalta, että en tiedä, missä puistoissa olen vieraillut. Kuvatkin on otettu lähinnä ihmisistä.

  On niin ihana lukea näitä sun Japani postauksia. Ja vaikka tällä hetkellä Japanin matka tuntuu ihan utopistiselta ajatukselta, haaveet eivät ole mihinkään hävinneet. Luinkin jostain hyvän ajatuksen tähän aikaan, jolloin monen unelmat tuntuvat romuttuneet. Ei kannata luopua unelmistaan, vaan muuttaa niiden päivämäärää. Se oli minusta ihanan lohduttavaa.

  Mulla on muuten blogissa sulle haaste. Ole vapaa, ota haasteesta koppi, jos tuntuu se tuntuu sopivalta sulle.

  Oikein mukavaa torstai-iltaa ja tulevaa viikonloppua!
  Ja täällä odotellaan innolla jatko-osaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuolla voisi helposti viettää päivän piknikillä ihaillen kirsikoiden kukintaa.

   Mulla on vähän sama muutamalta ekalta reissulta, kävin muutamassa puutarhassa, kuten Kanazawan kuuluisassa Kenroku-enissä, mutta en hirveästi osannut kiinnostua tai arvostaa niitä. Vasta vuonna 2011, kun ostin mökin aloin kiinnostua uudella tavalla puutarhoista ja aloin etsiä tietoa niistä. Pääsin kuulemaan Katja Uskin ja Minna Eväsojan mietteitä ja pikkuhiljaa olen totaalisesti seonnut niihin. :D

   Tuntuu ihan käsittämättömältä, että vuosi sitten olin Japanissa, kun nyt ei pääse edes Suomessa Uusimaata pidemmälle. Kaipuu sinne on kova eikä vähiten Instagramin täyttävien sakura-kuvin. Unelmia on hyvä olla ja totta, että pitää vain siirtää päivämäärä.

   Aurinkoista viikonloppua ja kiitos haasteesta! <3

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground