JAPANI 2019 osa 15: Kioto ruukkupuutarhoja.

19 maaliskuuta 2020


Tähän väliin on pakko laittaa postaus Kioton ruukkupuutarhoista. Nämä ovat lemppariasioitani bongailla Japanissa. Osa on upeita kokonaisuuksia ja osa kokoelmia rumista ruukuista, mutta jotka ovat niin rumia, että ovat jo hienoja.
Ei ole niin pientä tilaa etteikö siihen ruukku tai pari mahtuisi. Japanilaiset asuvat ahtaasti, mutta silti talon edestä löytyy tilaa kasveille. Tila käytetään luovasti ja kekseliäästi hyväksi.

Jaksan yhä edelleen ihmetellä miten näiden istutusten annetaan olla rauhassa. Voin vain kuvitella miten Suomessa ne olisi joko varastettu tai tuhottu muutamassa päivässä tai yössä. Se on se toisten kunnioittaminen. Sitä soisi löytyvän enemmän täältäkinSeuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Ihania. Tykkään niin ruukkupuutarhoista. Nämä Japanin matkakertomukset ovat todella mielenkiintoisia kauniine kuvineen. Kiitos, että jaat ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että olet tykännyt matkapostauksista! Japanilaiset ruukkupuutarhat ovat ihan omaa luokkaansa ja niitä on niin moneen lähtöön. Vihreyden kaipuu on suurkaupunkilaisellakin.

   Poista
 2. Mielenkiintoisia viritelmiä ahtaissa tiloissa. Vehreyttävät iloisesti betonipintoja. Ehkä niistä todella pitävät sivullisetkin ja antavat olla rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Jokainen tila ja paikka on käytetty hyödyksi. Matkojeni aikana en ole ikinä nähnyt ilkivaltaa kohdannutta ruukkupuutarhaa, eikä se varmastikaan ole sattumaa. Japanissa toisten kunnioittaminen on ihan toista luokkaa kuin täällä koto-Suomessa.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground