KASVIASETELMA.

25 lokakuuta 2020

Kaupallinen yhteistyö: Huiskula


Olen keräillyt jo usean vuoden aikana kirpputoreilta edullisesti kukkasiilejä, kenzaneita, joita käytetään japanilaisesssa kukkien asettelussa, ikebanassa. Keräämäni kukkasiilit ovat tähän asti olleet vain koristeita hyllyssä. Nyt päätin vihdoin rohkaistua kokeilemaan tekemään asetelmaa sellaisen kanssa. Se olikin yllättävän helppoa ja hauskaa.

Asetin kulhon pohjalle kukkasiilin, kaadoin vettä ja sitten vain asettelin kasveja. Parhaiten toimivat paksuvartiset kasvit, jotka saa helposti tökättyä kukkasiiliin piikkiin. Hauskat pallomaiset muodot viehättävät silmääni kovasti ja käytin asetelmaan unikon siemenkotia* (Papaver), tähtitörmäkukan siemenkotaa* (Scabiosa stellata) ja kultahehkua* (Craspedia). 


Hetkisen tuijoteltuani asetelmaa totesin, että haluan kokeilla laittaa kasvien juurelle jotain peittämään varsien päitä ja kukkasiiliä. Niinpä lisäsin eukalyptuksen* oksia vapaamuotoisesti kulhoon. Eukalyptuksen varret olivat liian kapeita piikkeihin työnnettäviksi, joten asettelin ne varovaisesti vain varsien sekaan.

Tykkään molemmista versioista. Mitä mieltä sinä olet, kumpi on parempi?


*Kasvit saatu blogiyhteistyönä Huiskulalta.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

 1. Molemmat ovat tosi hienoja, mutta alempi puhuttelee enemmän 🙂. Kauniita!

  VastaaPoista
 2. Molemmat hienoja. Siili peiteltynä sopii pidettäväksi matalalla tasolla. Pettelemätön vähän korkeamman tason päällä, josta silmä ei osu siiliin, vaan näkee kuvasi mukaisesti kokokaisuuden sivusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirs! <3 Tuo on hyvä pointti, että asetelman sijoitus vaikuttaa.

   Poista
 3. Oi, kuinka upea asetelma kummallakin tavalla! Myös kuvat ovat todella kauniit!
  Kukkasiili on hyödyllinen juttu ja sen avulla saa heti japanilaista tunnelmaa aikaiseksi. Itse olen ostanut pari kukkasiiltä Japanista. Siellä niitä oli hyvin tarjolla, melkein joka halpahallissakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 Olen myös ostanut yhden pikkiriikkisen kukkasiilin Japanista, jostain 100 jenin kaupasta. Nyt harmittaa etten ole ostanut sellaista isoa, laakea versiota, niitä on vaikea löytää Suomesta. Viime vuonna kuulin yhdeltä ikebana-opettajalta, että Tokyokan ei enää myy niitä, kun niissä on lyijyä tms. Toivottavasti vielä joskus pääsee ostelemaan sellaista Japanista. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground