PAAVONNUKKUMATIT VIHERVERHO-AMPPELILAATIKOSSA.

28 lokakuuta 2020

Kaupallinen yhteistyö HUONE ett RUM


Hei, olen Kati ja olen viherkasviharrastaja ja keräilijä. Yhdistelmä viherkasviharrastus ja keräilijä tarkoittaa paljon kasveja ja jos asunto on pieni se saattaa tarkoittaa myös ahtautta tai jopa tilan loppumista ikkunalaudoilta, pöydiltä ja muista tasoilta. Yllä olevassa kuvassa näkyy työpöytäni, jonne ei ole kannettava tietokone mahtunut viiteen vuoteen eli niin kauan kuin olen tässä asunnossa asunut.


Onneksi kasvutilaa voi laajentaa kattoon. Asuntoni mukava kolmen metrin huonekorkeus antaa mahdollisuuden ottaa ilmatila hyötykäyttöön ja mikä olisikaan parempaa käyttöä kuin viherkasvien kasvatus ikkunan edessä, mutta ilmassa? Heti mahtuu muutama kasvi lisää, viidakkotunnelma sen kuin lisääntyy, mutta kasvien valon saanti pysyy silti kohtuullisena ikkunan edustalla.


Sain käyttööni HUONE ett RUM:n mahtavan Viherverho-amppelilaatikon. Se on HUONE ett RUM:n mahtavien naisten, Eeva Tarkion ja Johanna Vireahon suunnittelun tulos ja Suomessa valmistettu, mistä ehdottomasti suurta plussaa. Materiaali on keveää, mutta kestävää ja ruostumatonta alumiinia. Valitsin Viherverhoon tyylikkään mustanharmaan värityksen, se sopii kivasti verhotankoihin ja lähellä oleviin valaisimiin ja muihin mustiin yksityiskohtiin. Mietin kyllä pitkään valkoisen ja mustanharmaan välillä, nyt kun laatikko on paikoillaan, voin sanoa tehneeni juuri oikean päätöksen. Viherverho-laatikkoa on saatavilla mustanharmaan ja valkoisen lisäksi myös metsänvihreänä. 


Viherverho-amppelilaatikkoon mahtuu koosta riippuen viitisen kasvia, itse päädyin istuttamaan kolme. Toivon niiden valtaavan laatikon alan kunnolla ja rönsyävän runsaasti alaspäin. Kasveiksi valikoitui erilaisia paavonnukkumatteja (Marantha). Yksi tummalehtinen, yksi vaalea ja yksi kirjavalehtinen. Ylläolevassa kuvassa on se kirjavalehtinen Marantha leuconeura variegata N & S. Kasvivalinnoilla laatikon ilmettä pystyy muokkaamaan mieleisekseen ja kodin valo-olosuhteisiin sopivaksi.


Tässä kuvassa etualalla se vaalealehtinen paavonnukkumatti ja taustalla tummalehtinen.


Tämä tummalehtinen jaksaa hämmästyttää, miten voikin olla noin värikäs ja kuviollinen lehti kasvilla? Se on myös jotenkin hyvin nostalginen, muistan kasvin lapsuudestani. Olinkin hyvin innostunut kun löysin sen ja sille kaksi kaveria. Tiesin heti, että niiden paikka on Viherverho-amppelilaatikossa, vaikka jossain vaiheessa harkitsin posliinikukkia siihen. Posliinikukat ovat köynnösvehkojen ohella heikkouteni. Sanotaan, että kolme on kokoelma, joten tiedä sitä sitten miten paavonnukkumattikokoelmani tästä vielä runsastuu.


Viherverho-amppelilaatikko näyttää siltä kuin se olisi aina kuulunut asuntoni sisustukseen. Tyylikäs, yksinkertainen, mutta ehdottoman kätevä ratkaisu lisätä kasveja kotiin, koska kasvejahan ei voi koskaan olla liikaa. 

*Viherverho-laatikko saatu.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Viherverho on aivan ihana keksintö!
  Itselläni on valkoinen sellainen ja minäkin aprikoin harmaan ja valkoisen välillä pitkään. Onneksi itse päädyin valkoiseen, sillä se käy meille paremmin. Mutta tuo harmaakin on aivan ihana.
  Ja nuo paavonnukkumatit ovat niin kauniita. Minullakin on tuo tummempi tapaus eteisessä.
  Ja en voi kuin ihailla tätä huonekasvivalikoimaasi. Aivan ihania aarteita. Tuon vihreyden keskellä ei takuulla kärsi edes kaamoksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, aivan täydellinen tälläiselle viherkasvihullulle! :D Tällä hetkellä on vielä aiempia talvia ahtaampaa, kun talvetan pelargonit pääasiasa sisällä, kellarissa on vain kolme. Teille se valkoinen sopiikin tosi hyvin, on kiva, että on valinnanvaraa väreissä.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground