TERHO-KORI.

31 lokakuuta 2020

Olen ollut koko vuoden innostunut uuden oppimisesta ja erityisesti erilaisista käsitöistä. Kevät meni - no, tiedätte hyvin miten. Syksyllä olen ottanut kevään menetyksiä takaisin ja ilmoittautunut erilaisille kursseille ja webinaareihin. Tai ainakin kovasti yrittänyt, parille kurssille jäin varasijalle. 

Yksi kurssi, jolle pääsin oli Taito-järjestön Terho-korikurssi. Terho-kori on Marianne Huotarin suunnittelema, mielestäni ihanan japanilaistyylinen. Solmulle kiedottava pellavakangas korin yläosassa on kuin furoshiki-kangas sidottuna lahjan ympärille.


Terho-korikurssi kestää kaksi iltaa ja näiden päivien välissä on pari viikkoa aikaa. Ensimmäisen illan aikana selviää juuttipohjan teon salat, jota pitää kotona jatkaa. Toisena iltana ommellaan pellavaosa ja kiinnitetään se juuttipohjaan. Hauskaa oli nähdä muiden kurssilaisten tuotokset, jokaisessa aivan omanlaisensa muoto ja kangas. 

Korini on halkaisijaltaan noin 30 senttiä, korkeutta on suurinpiirtein saman verran. Sisällä mahtuu kätevästi vaikka neulomukset tai joku muu käsityö. Arvelin, että sinne saattaisi sopia myös eräs pieni kissa, mutta vielä kori ei ole kiinnostanut.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground