JOULU 2021.

27 joulukuuta 2021

joulutähti Euphorbia pulcherrima Oravapesä exotic eksoottinen lyhytkarvakissa
Miso tietää ettei kukkia syödä, mutta niitä voi salaa vähän tassuttaa tai sitten voi sadasosasekunnin poseerata kukan vieressä näin nätisti.

Mison ensimmäinen joulu ja myös ensimmäinen yhteinen joulu poikaystävän kanssa. Vietimme sen kaikki kolme yhdessä vanhempieni luona. Saavuimme keskiviikkoiltana ja tein aatonaaton työt etänä Oravanpesän maalaiskonttorilta, ennen joulun viettoon ryhtymistä. 

joulukuusi joululahja joulukoriste Oravapesä

Äitini halusi ehdottomasti aidon joulukuusen kuten aina ennenkin, olin itse kauhuissani - miten Miso osaisi käyttäytyä, kun olisi iso kiipeilypuu täynnä kivoja leluja keskellä olohuonetta. Kaikki pelkoni olivat turhia, Miso kävi läpsimässä ensimmäisiä kuusen laitettuja palloja, mutta sen jälkeen ei enää koskenut puuhun eikä koristeisiin.

joulukuusi joululahja joulukoriste Oravapesä oravakoriste

joulukuusi joululahja joulukoriste Oravapesä

joulukuusi joululahja joulukoriste Oravapesä
Ei edes kuusen alle laitetut lahjat juuri kiinnostaneet. Miso kävi vain ihan vähän kokeilemassa pakettia.

joulukuusi joululahja joulukoriste Oravapesä exotic eksoottinen lyhytkarvakissa
Pakettien edessä ehti kuitenkin hetken poseerata näin kauniisti.

joulukuusi joululahja joulukoriste Oravapesä exotic eksoottinen lyhytkarvakissa
Ennen kuin tuli kiire kissahommiin.

olkipukki joulukoriste Oravapesä kissanlelu
Aatto alkaa aamupalalla, sitä seuraa joulurauhan julistus. Monena vuonna olemme käyneet Vanhalla Suurtorilla kuuntelemassa sen paikan päällä, tänä vuonna kaikkien muiden lailla se piti tuijottaa televisiosta koronan takia. Välipalaksi söimme riisipuuroa, jonka jälkeen lähdimme käymään isovanhempieni haudoilla.

tonttu tontut joulukoriste Oravapesä
joulutähti paperitähti ikkuna joulukoriste Oravapesä

joulukattaus kattaus servietti lautasliina finlayson koriste Oravapesä
Illalla sitten oli vuorossa jouluruokia ja -sauna.

jouluruoka rosolli savulohi kermavaahto Oravanpesä
Tärkeimmät jouluruoat ovat äidin tekemät kakkarat (perunapiirakat), riisipiirakat (karjalanpiirakat) ja imelletty perunalaatikko ja vähän kinkkua. Ja joulutortut. Siinäpä se.

himmeli olkikoriste joulukoriste Oravapesä

exotic eksoottinen lyhytkarvakissa rotukissa musta kissa Oravanpesä
Kuvista ei uskoisi, mutta Miso vietti 70 %:sesti joulunsa uunin pangolla. Leivinuunia oli lämmitetty useana päivänä ja siellä oli pikkukissan mukava makoilla. Pankko sijaitsee keskellä taloa, sieltä on hyvät näkymät ympäri taloa ja se on vielä kivan korkealla. Isäni on tehnyt aiemmille kissoille portaat leivinuunin kylkeen ja Miso osaa nätistä kiivetä ylös, mutta alastulo ei onnistu. Muutamat kerrat Miso naukui surkeana ja kun henkilökunta tuli tarpeeksi lähelle, kissa laskeutui sylin kautta alas. Muutamat kerrat nappasin kissan alas syömään. Harjoiteltiin kyllä laskeutumista, mutta ensi kerralla pitää treenata vielä lisää.

lumi maisema Oravanpesä
Saimme mekin täällä etelässä valkean joulun. Joulupäivänä kuura oli kuorruttanut puut kauniiksi ja lähdimme koko porukalla pienelle kävelylle.

lumi ihminen kävelyllä Oravanpesä

lumi postilaatikot Oravanpesä
Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

 1. Miso on käyttäytynyt tosi hienosti!
  Meillä Poko on kiivennyt muutaman kerran kuuseen, onneksi ei pääse kuin noin puoleenväliin, sitten tulee oksat niin tiheästi, että kissa hyppää alas. Kiinnitettiin kuusi kattoon:)
  Ja alaoksien pallot on tosi kivoja leikkikaluja, koristenauhoja täytyi nostaa ylös, ettei vetänyt niitä koko ajan alas.
  Ihana himmeli muuten vanhemmillasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miso kyllä yllätti! Täällä kotona se kaatoi kaksi kertaa pöydällä olleen pikkukuusen, kun piti palloja vähän kokeilla. :D Olin aivan varma, että ison kuusen kanssa tulee varmasti ongelmia. Poko on vielä niin pieni, luulenpa, että jos joulu olisi olut heinäkuussa olisi meilläkin kuusi ja koristeet saaneet kyytiä ihan toisella lailla. Josko sitten ensi vuonna vähän rauhallisemmin! ;)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground