PULLUKKA MALJAKKO, MINIKOKOINEN NARUPURKKI JA KURVIKAS KULHO.

19 joulukuuta 2021

keraaminen maljakko kuusenoksa japaninkielinen teksti laatikko
Ajattelin pitkästä aikaa tehdä pienen kirppislöytökierroksen. Itseasiassa kaikki postauksessa esittelyssä olevat esineet ovat löytyneet ilmaiseksi Kierätyskeskuksen ilmaisosastolta. Pieni, pullukka maljakko meinasi jäädä nappaamatta, mutta onneksi tulin järkiini viime hetkillä. Sen muoto on suloinen, värit lemppareitani - musta, punainen ja valkoinen. Luulen maljakon olevan peräisin Venäjältä, näin samantyyppisiä astioita myynnissä, joiden pohjassa oli venäjänkielistä tekstiä. Jos olen väärässä, kuulen mielelläni oikaisun asiaan.

kynttilä kierrekynttilä lasipurkki valokuvakehys keraaminen maljakko

kynttilä kierrekynttilä lasipurkki valokuvakehys
100 millilitran meripihkan väristä purkkia pyörittelin pitkään kädessäni. Pohjan teksti "100" paljasti sen olevan vanha, mutta hämärässä ilmaisosaston valaistuksessa näytti, että joku olisi lasimaaleilla maalannut purkin kellertäväksi. Purkki hieman epäilytti, mutta onneksi otin sen mukaan. Se on söpö, kuin miniatyyri isoista narupurkeista. Väri on aito ja lasimassassa on kimmeltäviä ilmakuplia.

Soikean kehyksen nappasin mukaan ajatuksella laittaa siihen Mison kuva. Olinkin teettänyt joitakin kuvia Misosta, mutta ne kaikki olevat liian isoja pieneen kehykseen.

Kupittaan Savi kuivattu omenarengas mandariini joulutähti liemikulho

Kupittaan Savi kuivattu omenarengas mandariini joulutähti liemikulho

Keltainen, kurvikas astia paljastui Kupittaan Saven tuotokseksi. Tykkään koko ajan enemmän Kupittaan Saven lasitteista ja hauskoista muodoista. Kulhon väri ei ihan tähän vuodenaikaan tunnu istuvan, mutta keväällä ja pääsiäisenä se varmasti pääsee useammin käyttöön. Nyt kasasin kippoon kuivaamani Oravankesäpesän omenarenkaita.
Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Ekan kuvan maljakko saattaa olla gruusialainen tai siltä suunnalta ylipäätään. Anoppi kävi parikin kertaa 80-luvulla kiertomatkalla mm. Tbilisissä ja Samarkandissa. Hän toi sieltä tuliaisina hyvin samantyppisiä astioita.
  Lasipurkki on hieno sekin.
  Kierrätyskeskuksen ilmaisissa tekee löytöjä, kunhan käy siellä riittävän usein. Tai sattuu sopivaan rakoon. Eräs ompelutaitoinen ystäväni hakee tekstiilejä ilmaisosastolta ja tuunaa niistä sitten itselleen kivoja vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarkennuksesta!
   Lähin Kierrätyskeskus on lähimmän ruokakaupan vieressä. Tapaan kävellä vähän pidemmän matkan, ensin Kierrätyskeskukseen ja sitten kaupan kautta kotiin, joten ilmaisapajilla tulee käytyä kohtuullisen usein. Monesti jätän menemättä sisälle kokonaan, varsinkin nyt korona-aikaan. Välillä ilmaisosasto pursuaa tavaraa ja välillä hyllyt ovat ihan tyhjinä, riippuu niin paljon kerrasta. Ikinä ei voi tietää mitä löytyy ja siinä on se hauskuus!

   Poista
 2. Hyvät löydöt!! Tuo narupurkki saattaa olla apteekkipurkki, jossa on mahdollisesti ollut sellainen painettava valkoinen muovikansi. Arvelen värin ja koon perusteella siis. Kannesta en ole varma, mutta apteekkiin sen sijoittaisin joka tapauksessa. Kermapurkit olivat myös ruskeita, mutta eivät tuon mallisia.

  Voih, Kupittaa!! Minäkin olen ihastunut Kupittaan juttuihin! Tuo on kaunis kulho! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, purkki tosiaan voi mahdollisesti olla apteekista peräisin. Vähän sellaista itsekin aprikoin.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground