JUHANNUS 2015.

22 kesäkuuta 2015Ei, ei ole tullut kesäpesäkuvat väärään blogiin, vaan tätä se oravanpesän juhannus tätä nykyään on. Siirtolapuutarhaa. Eräs sanoi ettei kanssani kannata edes keskustella juhannuksen viettovaihtoehdoista, ei ole kuin yksi. Se on mökkijuhannus omalla mökillä keskellä Helsinkiä. Kaupunkijuhannusten tykkääjälle maalaisin vaihtoehto. :)


Aloitin jussin vieton maauimalasta, kuten viimekin vuonna. Tapa pitää ehdottomasti traditioida, niin ihanaa on pulahtaa lämpöiseen veteen, kelluskella puoli kilsaa ja sitten lähteä herkuttelemaan pariksi päiväksi. Juhlinnan aloituksena hörppäsimme kotitekoiset luumuviinasnapsit. Erittäin umeshumainen. Luumuviina syntyi Oravankesäpesän luumuliköörin sivutuotteena. Erittäin onnistuneen sellaisen, tästäkin voisi tehdä tavan, kunhan vaan luumupuuni antaa hedelmää.


Suomalainen juhannus ei ole mitään ilman viinaa, joten pitihän se tehdä mojitot ruoanlaiton janojuomaksi. Itsekasvatetulla mintulla, tietty. Miksi sitä muuten minttua kasvattaisi vai? :)


Ruokana oli yllättäen grillijuttuja, jokaiselle oman maun mukaista. Kylkeen vihersalaattia {sis. itse kasvatettua viinisuolaheinää} ja coleslaw:ta, johon olen kehittänyt pienoisen riippuvuuden.Jälkkäriksi oli vieraan tuomaa pannacottaa mansikkasalsalla, kuvat harmillisesti epäonnistuivat. Jälkkärin jälkkärinä oli lasilliset Oravankesäpesän luumulikööriä.


Pakollinen kokkokuva siirtolapuutarhan juhannuskemuista. Ei kokonaista kokkoa, koska se paloi toispuoleisti.

Yöttömän yön hämärtyessä pääsin sytyttelemään noin miljuunaan lyhtyyn lämpökynttilät. Viimeisestä kuvasta voi bongata pienimmän juhlijan päivystämästä.


Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin' | Pinterest
 


10 kommenttia:

 1. Niin kauniita kuvia ja niin kaunis punainen tuoli alakuvassa. Mukavan kuuloinen juhannus sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Punainen tuoli on mökin alkuperäistä kalustusta, se on myös valitettavan huonokuntoinen eikä tietenkään auta, että sitä käyttää ulkona maljakkoständinä....

   Poista
 2. Siirtolapuutarhamökeissä ja koko siinä yhteisösysteemissä on jokin ihan oma viehätyksensä - ja onhan se hienoa, että se kesäpaikka on lähellä - ja että sieltä pääsee ihmisten ilmoille helposti;)
  Kaunis paikka tuo teidän - ja tietenkin mikä parasta - saa kattaa pöytään itse kasvattamiaan herkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirtolapuutarhailu ei varmastikaan sovi kaikille, itse tykkään asua ja olla kaupungissa ja pieni palsta on juuri sopiva, että pääsee pöyhimään maata. Ja tarvittaessa yöksi kotiin. :)

   Poista
 3. Voi miten kaunista siellä on!! En ihmettele, että tuo on ainoa vaihtoehto juhannuspaikaksi..:)

  VastaaPoista
 4. Vaikuttaa ihan täydelliseltä tavalta viettää juhannusta! Löysin blogisi sattumalta juuri juhannuksen tienoilla ja tykästyin niin kovasti, että liityin heti lukijaksi!

  VastaaPoista
 5. Tunnelmallisen näköinen juhannus! Eikä ilmakaan näytä pöllömmältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aaton sää oli suosiollinen, juhannuspäivänä leikkasin aitaa sadetaaki päällä ja kumpparit jalassa, kunnon mökkimeininkiä. Sunnuntaina olikin sitten ihanan aurinkoinen sää.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground