KORONA DESIGN HARRI KOSKINEN.

13 kesäkuuta 2015
Pääsin Habitare-messujen kutsumana tutustumaan muotoilija Harri Koskisen työhuoneelle hänen kotimaiselle Valoartelle suunnittelemaan Korona-valaisinperheeseen. Siihen kuuluu plafondin lisäksi katto- ja pöytävalaisimet. Pelkistetyn näköisissä valaisimissa on klassikon aineksia, moniin tiloihin sopiva valaisin myös vaihtaa kätevästi väriä erillisten renkaiden avulla. Koronaa saa useamman värisenä, sekä alumiinisena että kuparisena.

Koronan valonlähteenä ovat LED:it, jotka ovat sekä energiatehokkaita että pitkäikäisiä. Valaisimen ideana on ollut luoda muoto, joka hajottaa valoa mahdollisimman moneen suuntaan. Valon sävy on lämmin ja tunnelmallinen.  Valaisimiin on mahdollista saada himmentimet.

Tilaisuudessa pääsi myös maistelemaan kahvia asiantuntija Petri Niemisen johdolla. Itse keskityin ihastelemaan Niemisen käyttämää Chemex-keitintä, joka on pitkään ollut ostoslistalla. Näen itseni niin keittelemässä mökkikahveja kiireettömästi kesäaamuna...

Habitare-messujen edustajat Annika Suomi ja Johanna Suni myös valottivat mitä kaikkea ensi syksyn messuilla on odotettavissa. Lista uutuusjutuista oli pitkä ja kiinnostava, pitääkin varata messupäivä kalenteriin. Muutamat viime messut ovatkin jääneet minulta väliin.


Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin' | Pinterest
 4 kommenttia:

 1. Tykkään Koskisen muotokielestä ihan täysillä - ja tuo Korona -tuoteperhe on kaunis. Mutta ei toivoakaan, että meille voisi hankkia - isäntä tykkää ihan toisenlaisesta, joten kompromisseilla mennään. Tuo kahvipannu on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma! Tuo Korona vei kyllä täysin sydämeni ja sille taitaisi olla jopa vähän tilausta Oravanpesässä...

   Poista
 2. Noista lampuista tulee hitti - ihan varmasti :). Kiehtovia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon myös niin. Ovat niin ajattomat muotokieleltään ja sopivat monenlaiseen ympäristöön. Valoarten sivuilla on hienoja kuvia Koronasta eri kodeissa.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground