FINNISH DESIGNERS AT HOME.

28 joulukuuta 2016


Yöpöydälläni on hyvin pitkään viihtynyt Tokiosta huhtikuussa ostettu Finnish Designers at Home -kirja. Ostin opuksen Shimokitazawan Village Vanguard -myymälästä. Mietin pitkään kuinka hölmöä on ostaa Japanista suomalaisten suunnittelijoiden koteja käsittelevää kirja. No, lähdin pois kaupasta ja sitten oli pakko kuitenkin hakea se kotiintuomisiksi. :) Hymyilyttää aina kassalla, kun maksan japaninkielistä kirjaa, kun en ymmärrä aina mitä edes myyjä sanoo, saati sitten kirjasta mitään. Nykyään osaan jo tulkita kysymykset lahjasta ja kanta-asiaskorteista. 

Tässä kirjassa on lyhyet englanninkieliset tiivistelmät jokaisesta suunnittelijasta, joka helpottaa ymmärtämistä. Kirja on ollut yöpöydällä pitkään, koska "luen" kirjaa. Siis tavaan ne kana-ja kanji-kirjoitusmerkit väleistä, jotka osaan. Yritän ylläpitää kielen osaamista tällä taktiikalla. Lukeminen ei ole nopeaa tällä tekniikalla ja kaksi aukeamaa illassa on jo hyvä saavutus ennen nukkumatin tuloa.Rakastan tirkistellä luovien ja boheemien ihmisten villeihin koteihin, jotka eivät ole ole pelkkää mustaa, harmaata ja valkoista. Kirjassa on esittelyssä nuoremman polven suunnittelijoiden töitä ja koteja. Mm. Paola Suhonen, Maija Louekari, Matti Pikkujämsä ja Heini Riitahuhta. Pois lukien Harri Koskinen, häneltä esittelyssä on töitä ja työhuone.


 

Viimeiset kaksi kuvaa/aukeamaa ovat Matti Pikkujämsän kotoa. Olen vihreä kateudesta hänen kokoelmiensa edessä. Nanny Stilliä, Oiva Toikkaa, Rut Brykiä, Birger Kaipiaista! ooh.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Onpa ihana lehti ja tuliainen. Kiitos kun jaot kanssamme.
  Minullekin iski keräilijänkateus vikoista kuvista.
  Iski minulle vähän kateus tuosta sinun japaninkielen taidostakin ;)
  Olen viime päivinä miettinyt mihin haluaisin ensi vuonna matkustaa ja vain Japani tuli mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Matti Pikkujämsän kokoelmat ovat hengästyttävät! Olen itsekin alkanut katsella Brykin ja Kaipiaisen uniikimpia töitä ja huh, minkähintaisia! Pitää vähän säästellä, että sellaisen raaskii ostaa.

   Japani on ihana, suosittelen ehdottomasti matkustamaan sinne. Varoituksena, siihen voi jäädä koukkuun!

   Poista
 2. Ihana ja inspiroiva kirja! Mä ihailin myös Pikkujämsän kokoelmia, vau mitä kaikkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Pikkujämsällä on ihan mahtava kokoelma, ihan suorastaan kateutta herättävä.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground