APUA JAPANIN KAIPUUSEEN osa 5. Auringonjumalattaren tyttäret.

06 marraskuuta 2019


Japani kiinnostaa, historia kiinnostaa ja naiskohtalot kiinnostaa. Näitä kaikkia löytyy Raisa Porrasmaan kirjoitamasta Auringonjumalattaren tyttäret - naiskohtaloita muinaisesta Japanista -kirjasta. Porrasmaa on japanologi, joka on erikoistunut Japanin klassiseen kirjallisuuteen. 

Naisten rooli historiankirjoissa on monesti kovin pieni, naiset ovat sivuroolissa verrattuna miehiin. Tämä kirja tarjoaa tuhdin esityksen Japanin naisista ja naishistoriasta. Se esittelee muun muassa naiskeisareita, Heian-kauden hovinaisia, joiden kirjoituksista on tullut maankuuluja, miko-shamaaneja ja viihdyttäjänaisia. Kirjasta selviää millainen naisten asema on ollut eri aikoina, millainen on ollut vihkiseremonia tai synnytys vuosia sitten.

Kirja on kiehtovaa ja ehkä myös ihan hieman ahdistavaa luettavaa. Nykyajan naisen näkökulmasta entisaikaan ei todellakaan ole ollut helppoa olla nainen. Kirja raotti taas hieman enemmän Japanin kulttuuria, joka kiinnostaa.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

 1. Kiitos kirjavinkistä!
  Tämä täytyy ottaa lukulistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Ei ehjä kevyintä luettavaa, mutta kovin kiinnostavaa.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground