JOULURUUSUKOKEDAMAT.

24 marraskuuta 2019Blogiyhteistyö: Huiskula

Jouluaattoon on enää kuukausi, kaipasin kotiin jotain pientä jouluista juttua. Vielä ei ole joulukoristeiden aika, mutta jouluisille kukille on aina tilausta.

Olin muutama viikko sitten kurssilla, jossa tehtiin kokedama-istutuksia eli kiedottiin kasvin juuret multapalloon ja sitten päälle kerros sammalta, joka sidottiin rautalangalla tiiviiksi paketiksi. Päätin kokeilla tekniikkaa kotona pienien, sievien jouluruusujen* kanssa.


Tiesitkö, että kukkakaupoista voi ostaa sammalta, jos ei satu omistamaan metsää, josta hakea sammalta? Todella kätevää esimerkiksi tälläiselle citypuutarhurille. Sammaleen keräys ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, joten sitä ei saa kerätä ilman maanomistajan lupaa.

Jouluruusu | Helleborus 'Verboom Beauty'

Suunnitelmissa oli laittaa kokedamat roikkumaan ikkunalle, mutta palloista tuli sen verran isot ja painavat, joten päädyin laittamaan ne esille tekemiini punasaviruukkuihin.


Kokedamojen teossa jäi pieniä paloja sammalta yli, oli pakko hyödyntää nekin. Laitoin pienet sammaltupot ruukkuihin kokedamojen kavereiksi. Sammal* on ihan superihanaa!


Kokonaisuudesta tuli mielestäni tosi kiva, ei mitenkään jouluinen. Vaan aika moderni ja yksinkertainen, Japani-twisti ei tietenkään yhtään haittaa, päinvastoin.


*Kasvit saatu blogiyhteistyönä Huiskulalta.
Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. No, siitä tuli sitten metsälenkki tännään Niilon kanssa. Jos saisin pienen tupsun sammalta...:)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat! <3
  Rakastan ihan kaikkea näissä asetelmissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 Sammal ja jouluruusut yhdistettynä japailaisvibaan - ei voi mennä pahasti vikaan. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground