KEITTIÖN PÖYTÄ - MUKANANI JO 20 VUOTTA!

11 marraskuuta 2020Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus täyttää tänä vuonna pyöreät 30 vuotta. Synttäreiden kunniaksi Kierrätyskeskus haluaa mieluummin juhlia kaikkia niitä esineitä ja asioita, jota kestävät hyvin vuosien käyttöä kuin yritystä. He kutsuivat minutkin viettämään kestävää kulutusjuhlaa ja haastoivat miettimään mikä esine on kestänyt hyvin aikaa ja käyttöä ja ehkäpä päätynyt kierrätettynä kotiini.

Kun katselin kotini kalustusta tajusin, että sohvaa ja kahta pikkupöytää lukuunottamatta koko kalustus on joko kierrätetty tai isäni käsin tekemää. Pisimpään kanssani on kulkenut sänkyni. Olen perinyt sen vanhemmiltani ja se oli jo ensimmäisessä opiskelija-asunnossani petinäni. Olen hankkinut siihen ajan saatossa uudet patjat, mutta muuten sänky on edelleen käytössä.


Neljä vuotta opiskelujen aloittamisen jälkeen muutin ystäväni kanssa uuteen kotiin, kimppakämppään. Asunto, jonne muutimme oli 3 h + K. Molemmilla oli oma huone, yhteinen olohuone ja keittiö. Keittiö oli pienehkö ja siellä oli meidän molempien inhokkiväriset, vaaleansiniset, kaapinovet. 

Meillä kummallakaan ei ollut silloin sopivaa pöytää keittiöön. Kiersimme Kuopion vanhan tavaran kauppoja ja kirppareita etsimässä pieneen keittiöön sopivaa ja opiskelijabudjettiin sopivaa pöytää. Yhdessä oli myytävänä pienehkö, vaaleansinisellä laminaattipinnalla oleva hyväkuntoinen yksilö. Pöytä oli sekä sopivan pieni että kivasti kaappeihin sopivan värinen ja oikean tyylinen ja päätimme maksaa siitä pyydetyt 120 markkaa.Kun vuoden päästä muutimme uusiin kaupunkeihin, lähti pöytä mukaani Turkuun. Ja sillä tiellä se on edelleen. Vaaleansininen pinta ei edelleenkään ole lempivärini, mutta pinta on helppo pitää puhtaana, pöydän päällä on hyvä leipoa ja sen voi aina peittää pöytäliinalla. Kankaista riittää 140 senttiä leveää kangasta metrin pala. Pöytä on sopivan kokoinen pieniin asuntoihin, mutta sitä pystyy tarvittaessa jatkamaan lisäpalalla. Olen löytänyt sen ympärille samantyyliset tuolit, kaikki hylättyinä Kalliosta. Nykyisen kodin keittiöön pöytä sopii aivan täydellisesti.

Onko sinulla joku tällainen aarre? 
#kestävääkulutusjuhlaaSeuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Pöydän pintahan on, kuin uusi!
  Meillä on ruokapöytänä isovanhempieni kammarin pöytä ja tuolit....melkein kaikki meilläkin on perinnöksi saatua, pisimpään on mukana kulkenut vanha rottinkinen kukkapöytä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Vanhat huonekalut ovat ihania, kun niissä on rosoa, tarinoita ja ne on tehty huolella kestäviksi.

   Poista
 2. Vanhat ja käytetyt huonekalut ovat siitäkin ihania, että ne kantavat mukanaan hienoja tarinoita! Uusi näyttää usein omaan silmään aivan liian kylmältä ja etäiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! On hauska miettiä, ketkä ovat tämän pöydän ympärille aiemmin istuneet.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground