KYLÄN PINKEIMMÄT VALOT.

25 marraskuuta 2020Kotini muuttuu marraskuun korvalla erittäin ärtsyn pinkiksi, kiitos kasvivalojen. Asunnon jokaisella ikkunalla on valo, yhdessä kaksi ja kaikki ovat väriltään vähemmän miellyttävät. Kasveja on paljon, melkeinpä valojakin saisi olla enemmän, kun kaikille kasveille ei riitä ikkunapaikkaa ja varsinkin kun pimeä aika kestää monelle huonekasville liian pitkään.Erityisiä kasvivalaisimia minulla ei ole, polttimot ovat tavallisissa valaisimissa. Kaksi on vanhoissa koululaisvalaisimissa ja kaksi Clas Olsonilta ostamissani. Clasun valaisimissa on kangaspäällysteiset, kierteiset mustat johdot ja ne laitetaan päälle vetämällä narusta. Kiva yksityiskohta ja ovat vähän fiinimmät kuin tavalliset valkoiset johdot.Kasvivalojen polttimot olen ostanut hypermarketeista. Olisi kannattanut tarkistaa värilämpötila ennen ostoa. Kaikki kasveille tarkoitetut valot eivät kai ole yhtä ärtsyn väriset kuin nämä. Mutta kun kerran olen valot ostanut, niin käytän ne loppuun asti ennen uusien hankkimista.


Asuntoni kiinnittää kiitettävästi valojen takia huomiota myös ohikulkijoissa. On hauska katsella miten päät kääntyvät ja katse osuu kohti ikkunoitani. Kuulen korvissani kuinka valoja päivitellään. :)Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

8 kommenttia:

 1. Mitä sitä ei tekisikään kasviensa tähden.
  Meilläkin on naapurilla pinkit kasvivalot, jotka loistavat illan pimeydessä. Siitä tietää, että naapurissa asuu kasviharrastaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Täällä munkin naapurustossa näkyy siellä täällä pinkkejä valoja, aina vähän läikähtää rinnassa kuin sellaisen bongaa. :)

   Poista
 2. Samaa pinkkiä loistaa meidänkin takkahuoneen ikkunoista. Koskahan ovikello soi ja poliisi siellä kysyy "ei kai rouvalla ole jotain laitonta itämässä?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vielä epäilyttävämpää, kun koko asunto loistaa kasvivaloissa... :) Ja ikkunat on tielle päin.

   Poista
 3. Samaa väriä on minunkin kasvilapuissa..:)

  VastaaPoista
 4. Jossain kasvifoorumilla oli keskustelua siitä, että jos laittaa valkoisena loistavan kasvivalon pinkin viereen, sitten pinkkeys vähenee enemmän kuin uskoisi. Mitäs jos ostat pari valkoista mukaan? Ja laita pinkit talteen siihen saakka, kun joku muu kasvivaloista palaa loppuun, niin ei mene hukkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tämähän on hyvä idea. Kiitos vinkistä! Pitää vain olla tarkkana, että ostaa varmasti valkoisemmalla valolla olevia.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground