APUA JAPANIN KAIPUUSEEN osa 29. Uenon asema.

07 marraskuuta 2023


Yu Mirin kirja Uenon asema.

Viime Turun reissulla piipahdin Sammakon kirjakaupassa, joka on ehkä lempparikirjakauppani. Pieni, täynnä kirjoja ja kaupan kupeessa on Kahvihuone. Kahvilaa en tosin en ole vielä koskaan testannut, kun olen aina poikennut täsmäkirjaostoksilla kampaajakäynnin yhteydessä. Ja kyllä, käyn Turussa kampaajalla, vaikka asun Helsingissä. Olen tehnyt niin jo 19 vuotta. Mutta siis käväisin Sammakossa ja ostin aiemmin tänä vuonna ilmestyneen Uenon asema -kirjan. 

Uenon asema -kirjan on kirjoittanut syntyperältään korealainen, mutta Japanissa asuva ja japania äidinkielenään puhuva Yu Miri. Hän pyörittää kirjakauppaa Fukushimassa kirjoittamisen ohella. Kirjan suomennoksen on tehnyt Raisa Porrasmaa

Uenon asema kertoo erään miehen tarinan, karun kohtalon perheellisestä kodittomaksi Uenon aseman liepeille. Kirjan pääosassa ovat yhteiskunnan heikoimmassa osassa olevat, jotka Tokion kaupunki haluaa siivota näkyvistä ja välillä tekeekin niin. Tarina on karu kertomus siitä, että elämä ei aina suju kuten haluaisi eikä kaikilla ole samoja mahdollisuuksia selviytyä arjesta. Se on hyvä muistutus näin repivien sotien aikaan ja hallituksen kaavailemien yhteiskunnan haavoittuvimpien ihmisten oloja heikentävien toimien aikana, että elämä voi olla hyvin toisenlaista mitä itsellä. 

Odotin ehkä vähän enemmän iloista ja kepeää lukukokemusta, en tiedä miksi, sillä kirjan takakansikaan ei sellaista lupaa. Suosittelen kuitenkin kirjaa edellä mainitusta syistä, se avartaa omaa näkemystä.



Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground