ORAVANPESÄ 15 VUOTTA!

23 marraskuuta 2023Hyvää synttäriä Oravanpesä-blogille!

Tänään, 23.11.2023, on blogini 15-vuotispäivä. Ensimmäinen postaus oli Timon laulu oravasta Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä. Päädyin postaamaan blogihistorian ainoan kuvattoman postauksen, koska halusin aloittaa jollain erityisellä bloggauksella ja laulun sanat vain tulivat jostain mieleen. Siinä lauletaan oravanpesästä, joten se sopi blogin nimeen.

Aloitin bloggauksen ensin toisella blogilla pari vuotta aiemmin. Se oli pelkästään tekstiä sisältävä blogi ja sisältö oli silloin suosittua "haircuttia" eli kevyttä avautumista. Sitten sain ensimmäisen digikamerani ja halusin jakaa sillä otettuja kuvia. Kun nyt katsoo vanhoja kuvia, vähän hävettää. Ainakin on jotain kehittymistä nähtävillä. Ehkä myös teksti on vähän parantunut alkuajoista. Silloin kärsin töissä tarvittavasta kirjoittamisesta ja halusin treenata sitä vapaassa ympäristössä. Nyt kynnys tekstintuottamiseen on huomattavasti madaltunut, teinhän sitä tässä hetken työksenikin.

Muistin lähestyvän merkkipäivän vähän myöhässä, enkä saanut aikaiseksi kuvata mitään spesiaalia tai kaivella arkistojen aarteita. Päädyin kuvittamaan 15-vuotispostauksen kuvalla, jonka otin 12.11.23 päivän kuvaksi. Olen ottanut 16 vuotta joka päivä (lähes) itsestäni kuvan ja tämä oli isänpäivän otos. Olin menossa nukkumaan, kun muistin Päivän kuvan, hain kameran ja nappasin ainoan enää päällä olleen lampun valossa. Miso sattui olemaan lähistöllä ja päätyi kuvaan. Jokin kuvassa puhuttelee minua, vaikka se ei olekaan mitenkään erityinen sommittelultaan, teknisesti tai sisällöltään, mutta pidän siitä. Pidän minun ja Mison kontaktista. Kokeilin kuvaan Adoben tekoälytyökalua ja sumensin taustaa ja vaihdon kuvan mustavalkoiseksi. 

Kiva, kun olet löytänyt tiesi tänne! Tulethan uudestaankin.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

7 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut 15-vuotiaalle! Minusta valitsemasi synttärikuva on mainio tunnelmahetki sinun ja Mison kesken.
  En ole ihan alusta blogiasi seurannut, mutta pitkään silti. Olet tosi taitava kuvaaja. Löydät hienoja kuvakulmia ja näkymiä. Jo niidenkin vuoksi käyn lukemassa blogiasi, mutta ehdottomasti minua kiinnostaa myös puutarhasi, kasvisi ja bonuksena oivalliset kirpparilöydöt. Enkä todellakaan aio jättää Misoa mainitsematta. Kissajutut ja -kuvat ovat houkutteleva osa blogiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Between! <3 Mainitsemasi aiheet ovat jatkossakin tämän blogin sisältöä, ne ovat omiakin suosikkeja.

   Poista
 2. Paljon onnea ihastuttavalle blogille ja sen luojalle sekä tietysti terkkuja myös Misolle. Monta viihdyttävää hetkeä olen täällä kokenut: kirpistelyt, kasvijutut ja Japania esittelevät jutut. We want more!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko vielä sanoa että tuo kuva on hieno.

   Poista
  2. Kiitos paljon SaP! <3 Eiköhän blogi jatka samalla linjalla jatkossakin, sillä nämä aiheet kiinnostavat edelleen.

   Poista
 3. Suuresti onnea 15-vuotiaalle! Olen seurannut blogiasi ehkä kymmenisen vuotta ja olen aina pitänyt ottamistasi kuvista, ne ovat todella hienoja! Kuten tämä synttäripostaukseen valittu kuva myös. Kirppisjutut kiinnostaa aina totta kai, Miso, Japani ja viherkasvit, eli kaikki tekemäsi sisältö ehdottomasti!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground