TEEMA-MUKIKOKOELMAN UUTUUDET.

29 marraskuuta 2023

Erilaisia Arabian Teema-mukeja.
Enpä arvannut millaisen keräilyn ensimmäisestä Royal Canin mukin ostamisesta alkoi. Olen alkanut katsella Arabian tai nykyään Iittalan Teema-mukeja ihan uusin silmin kirpputoreilla. Josko yksilö sopisi kokoelmaani, johon jossain vaiheessa ajattelin vain eläinkuvioisten olevan tervetulleita, mutta no, se oli muutama muki sitten.

Erilaisia Arabian Teema-mukeja.

Laskeskelin Teema-mukeja olevan yhteensä 20 kappaletta. Ensimmäiset mukit olivat kolme keltaista, jotka perheeni sai mummoltani joululahjaksi. Yhden ostin lisää tuolloin, vuosia sitten, Vapaa Valinnasta (RIP). Sittemmin on joukkoon liittynyt yksivärisiä ja nyt parin viime vuoden aikana myös kuviollisia, kuten maastokuvioinen muki tai lisää eläinkuviollisia mukeja.

Erilaisia Arabian Teema-mukeja.
Kokoelmaan on viime kuukausien aikana liittynyt viisi uutta mukia.

SPR:n veripalvelun Arabia Teema -muki.
Veripalvelun muki löytyi kesällä Kierrätyskeskuksesta, muistaakseni maksoin siitä 3,60 euroa kantisalennuksen jälkeen. Veripalvelu-mukeja on kahdella erilaisella veritipalla, siinä toisessa lisäksi kyljessä lukee Veripalvelu. Veripisarakuvioisia mukeja löytyy myös toisella Arabian mukimallilla.

Lumonin Arabia Teema -muki Niina Aallon kuvituksella.
Toinen kesän aikan löytynyt muki on parvekelasivalmistaja Lumon:ille tehty muki. Kuvin on suunnitellut Niina Aalto, sama henkilö kuin Royal Canin mukeissakin. Tämä muki löytyi Tammiston Kontista, päivänä jolloin koko Kontin valikoima on -50 %. Mukille jäi silloin hintaa noin pari euroa, olisin ostanut sen myös ilman alennusta, kun oli niin edullinen.

Lumonin Arabia Teema -muki Niina Aallon kuvituksella.
Lumonin mukissa kuviossa näkyy yrityksen tuote, mutta se huuda sitä eikä ole logoa näkyvillä. Hauska lasitettu parveke/terassi-aihe on mielestäni onnistunut. Ja on siellä pieni koira! Joten tämä muki lasketaan tietenkin eläinkuviollisiin.

Sairaanhoitaliiton Arabia Teema -muki Heini Riitahuhdan kuvituksella.
Heini Riitahuhta on suunnitellut kauniin lintuaiheisen kuosin Sairanhoitajaliiton mukin kylkeen. Mukeja on ilmeisesti useampaa väriä olemassa, joten on mahdollisuus kartuttaa kokoelmaa saman kuvion omaavien mukien kanssa. Tämäkin muki löytyi Kierrätyskeskuksesta.

Iittalan Teema Helle -muki, jonka kuvion on suunnitellut Oiva Toikka.
Iittala-brändin alla valmistettu Helle-muki on rakastetun Oiva Toikan suunnittelema. Muki on uutta mallistoa, mutta tämäkin on ostettu kirppikseltä. Mukin kustansi poikaystävä, kun hän ei kestänyt ajatusta, että Bella-kirppikseltä lähtiessämme manaisin loppupäivän "miksi en ostanut sitä mukia". Yritän joskus olla järkevä ja olla ostamatta, mutta monesti jälkikäteen iskee morkkis, kun ei ostanut ja olisi niin pitänyt. Hän on jonkun kerran kuunnellut sitä itkuvirttä. :) Muki maksoi noin kympin ja oli siten halvempi kuin uutena kaupasta ostettuna. Tämän mukin kyljessä tosin oli vielä valmistajan tarra (en puhu tuosta i-tarrasta), joten mukia on tuskin käytetty.

Helsingin Sanomien Arabia Teema -muki Antti Eklundin kuvituksella.
Viimeisenä uusin löytö viime viikonlopulta, Helsingin Sanomien mustapohjainen muki. Nappasin mukin Redin Kierrätyskeskuksen vitriinistä, jossa olin sitä jo ehtinyt pari kertaa ennen ihailla. Nyt oli pakko toimia ettei olisi jäänyt harmittamaan. Muki kustansi 10,80 euroa. Hauskat sarjakuvanomaiset kuviot on piirtänyt Antti Eklund. Mukia löytyy myös valkopohjaisena. 

Helsingin Sanomien Arabia Teema -muki Antti Eklundin kuvituksella.

Nykyään on aina hauska pysähtyä mukin korin luona ja pohtia, mistä mukista tänään kahvin joisi. Minkä sinä näistä poimisit?Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Taatusti kaivertaisi mieltä koko illan, jos ostamatta noiden ohi kävelisi. Kympin saa helposti törsättyä turhempaankin. Sinulla alkaa olla kiva kokoelma Teema-mukeja. Jospa jonain päivänä voit osallistua Teema-mukien näyttelyyn.
  Sairaanhoitajaliiton muki saattaisi tänään tarttua iltapäiväkahville, mutta luultavasti huomenna joku muu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teema-mukeja on kyllä tehty jos millaisilla kuvioilla ja kuoseilla. Olisi kiva tietää, paljonko niitä mahtaa olla erilaisia. Osa on kyllä tylsiä logomukeja, mutta joissakin on käytetty luovempaa otetta suunnittelussa ovat kyllä aika hienoja. Torissa olisi näitä eri kuvioila olevia mukeja myynnissä, mutta en halua maksaa ihan hirveästi ja jotenkin tykkään löytää niitä yllättäen kirppiksiltä.

   Poista
 2. Enpä tiennyt, että näitä Teema-mukeja on tehty näillä erilaisilla kuoseilla ja yritysten "ilmeillä" näinkin paljon. Ymmärrän, että keräily vie mennessään - se käy niin helposti! Omat suosikkini ovat Heini Riitahuhdan "linnut" ja Oiva Toikan "pisteet".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on yllättävän paljon, tosin osa on tylsiä logomukeja. Olen ihaillut tätä kokoelmaa: https://www.instagram.com/p/Ce8VlvktSym/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==
   Minulla on vielä aika tavalla matkaa tuohon. :D

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground