JAPANI 2019 osa 24: Tokio Nezu jinja

15 huhtikuuta 2020


Seesteisen japanilaisen puutarhan, Koishikawa Koraku-enin jälkeen suuntasin Yanesen-alueelle ja siellä olevaan Nezu jinjaan eli Nezun shintolaispyhäkköön. Yanesen tulee kaupunginosien Yanaka-Nezu-Sendagi nimistä. Alueella voi tavoittaa vanhan, Edo-tyylisen Tokion, sillä Yanasen säästyi toisen maailmansodan pommituksilta. Alueella on paljon vanhoja pyhäkköjä, hiljaisia katuja ja pieniä paikallisia kauppoja ja kahviloita. Kiva alue vierailla siis muutenkin.



En ottanut yhtään kuvaa itse pyhäköstä, vaan sitäkin enemmän pyhäkön atsaleapuutarhasta. Atsaleat oli mahdollista nähdä pyhäkön pihaltakin, mutta niiden keskellä kävelemään pääsystä ja oranssinpunaisten torii-porttien läpi kävelystä piti maksaa sisäänpääsymaksu. Kassalla oli kaksi hintaa sekä 200 että 300 jeniä. Maksoin kalliimman hinnan, noin kahden ja puolen euron verran ja sain lipun lisäksi A5-kokoisen atsaleapuutarhamuovitaskun. Muovitaskut on selvästi joku juttu, sillä sain sellaisen myös Ashigakan Flower Parkista!


 


Atsaleat olivat rinteessä ja ne oli kaikki muotoiltu palloiksi. Värien kirjo oli uskomaton, vaikka osa pensaista olikin jo kukkinut. En ole ollut mitenkään atsaleoista innostunut, mutta nyt jos minulla olisi rinne puutarhassa niin ihan varmasti toteuttaisin tälläisen japanilaistyyppisen more is more -tyyppisen atsaleaistutuksen puutarhaan. Ihan huikean hieno.




Rinteen päällä, aidan takana oli asuinrakennuksia. En voinut olla ajattelematta millaista on herätä päivään ja nähdä tämä upeus ikkunasta. Toki kääntöpuolella on valtava ihmismäärä. Olin paikalla showa no hi -päivänä eli Showa-keisari Hirohiton syntymäpäivänä, joka on Japanissa kansallinen pyhäpäivä ja väkeä oli valtavasti. Ei edes sade haitannut ihastelijoita.





Nezun pyhäköllä on atseloiden kukinnan aikaan erityiset atsaleafestivaalit, enkä lainkaan ihmettele miksi. Atsaleat olivat upeat. Pyhäkön alueella oli paljon ruokakojujen telttoja, mutta käyntini aikaan ne kaikki olivat jostain syystä suljettuina. 



Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

  1. Ooh, mikä paikka!
    Japanilaiset osaavat mahtavasti hyödyntää kaikenlaiset teemat festivaalien aiheiksi ja muiksi tapahtumiksi. Meilläkin pitäisi ehdottomasti olla sinivuokkojuhlat, valkovuokkojuhlat, omenankukkajuhlat ja vaikka voikukkafestivaalit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli aivan mielettömän hieno! <3 Kyllä, siellä kyllä kaikki sesongit käytetään hyväksi juhlimiseen ja ennen kaikkea luonnon ihastelemiseen. Se on jotenkin aivan mahtava asia. Oli niin liikuttavaa nähdä pukumiehiä kuvailemassa kirsikankukkia innoissaan. Ehdottomasti pitäisi, Annalassa muuten ON iirisijuhla, toki tänä vuonna varauksella pystytäänkö juhlimaan. Huomasin Hyötiksen Pähkölä-lehdestä :)

      Poista
  2. Aioin jo kysyä, miten he ovat saaneet atsaleat kasvamaan noin pallomaisiksi, mutta tekstistä se sitten selvisikin. Mielelläni katselisin tuollaista näkymää aamutuimaan ikkunasta ja muulloinkin. Huikeaa. Tuoksuiko puistossa? Haagan atsaleoista osa tuoksuu voimakkaasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Japanilaiset ovat aika innokkaista pensaiden ja puiden leikkelijöitä niin oletan, että täälläkin on sekatöörit tai pensassakset viuhuneet. Ovat söpömpiä palloina kuin villeinä. :) En huomannut tuoksua, eivät ainakaan kovin voimakkaasti tuoksahdelleet millekään.

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground