PELARGONIUM SIDOIDES MALJAKOSSA.

16 huhtikuuta 2020


Pelargonium sidoides on ehkä kaikkien aikojen lempparein, no ainakin pelargoneista. Sillä on kauniit hopean vihertävät pienet lehdet, sellaiset siliteltävän karvaiset. Sen kukat ovat pieniä ja tumman purppuraiset. P. sidoidesin kasvutapa on ihanan rento ja rönsyilevä.


P. sidoidesta on harvoin saatavilla ja ennen pääsiäistä kävin puutarhamyymälässä etsimässä narsisseja ja samalla tulin ostaneeksi myös tämän ihanuuden. Niitä oli vain kaksi yksilöä tarjolla. Ennestään kotona on yksi talvetettu, mutta lemppareita on syytä olla kaksi - ihan vain varmuudeksi.


Kuljetuksessa katkesi toinen kukkavarsista ja napsaisin sen maljakkoon ilahduttamaan. On arkipäivän luksusta, että yöpöydällä on kukkia. Tällä hetkellä kukka on jo biojätteessä, mutta kuvat muistuttavat ihanuudesta.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

 1. Oi, miten pieni ja suloinen! <3
  Itse rakastan noita pieniä maljakoita ja yksittäisiä kukkia niissä. Tuntuu, että kukat saavat ansaitsemansa huomion, kun saavat loistaa yksinäisessä ylhäisyydessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P. sidoides on ihana! <3 Se on kuin vähän salaa pelargoni, kun sitä ei kukasta heti tunnista. On aivan, totta yksi kukka maljakossa nostaa sen aivan eri tavalla esiin kuin kimpullinen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo, olen huomannut. Toivoin, että Blogger olisi tuonut ne takaisin. Seuraavan kerran, kun olen tietokoneella, jossa kuvat on tallessa, pitää ladata ne uusiksi.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground