JAPANI 2019 osa 28: Tokio Yoyogi Hachiman

28 huhtikuuta 2020


Piipahdin Yoyogi-puiston laitamilla olevassa Yoyogi Hachiman -pyhäkössä, en itse pyhäkön takia vaan Instagramissa vastaan tulleen ema-laatan. Japanissa shintopyhäkköjä ja buddhlaistemppeleitä riittää joka nurkalla ja jossain vaiheessa, aika nopeastikin, niihin turtuu. Eri uskontojen suuntauksia on paljon ja pyhiä rakennuksia mainostetaan sen ja sen suuntauksen suurimpana.
Siksipä en näköjään ottanut yhtään kuvaa itse temppelistä, vaan keskityin tärkeimpään eli kissoihin. :) Yoyogi Hachiman on rakennuttu käsittämättömästi jo vuonna 1212. Alueelta on myös löytynyt merkkejä ihmisasumuksista 5000 vuoden takaa. 


Näin Instagramissa kuvan tälläisestä kissa-emasta ja aloin selvittää kyseisen pyhäkön sijaintia ja päädyin Shinjukun ja Shibuyan välimaaston. Yritin selvittää syytä ema-laatassa olevalle kissalle, mutta en löytänyt mitään tietoa. Monet vierailevat pyhäkössä rukoilemassa uran etenemiseksi. Se on myös suosittu nuorten naisten keskuudessa sen tuoman onnen puolison löytämiseksi.

Ema-laatta maksoi 800 jeniä eli vähän alle seitsemän euroa. En kirjoittanut toivettani siihen enkä jättänyt sitä pyhäkön telineeseen vaan toin sen muistona kotiin muiden kissa-laattojen seuraksi.Tämä kolmikko vartio pyhäkön portilla olevan patsaan juurella. Enkä ollut ainoa, joka heitä kuvasi. Myös paikalliset pysähtyivät napsimaan kännyköillä kuvia kissoista.


Lähtiessäni pyhäköltä tämä pari käveli ohitseni. Olen suuressa määrin kissaihminen, mutta tykkään kyllä myös koirista, olen niille vain pahasti allerginen. Jos voisin ottaa koiran itselleni {ja saisin aamulenkittäjän sen mukana} haluaisin tälläisen shiban.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Oi, miten ihania kissoja. Ne varastavat huomion kaikelta muulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Nuo kolme tuntuivat olevan ihan ammattilaisia poseerauksen suhteen.

   Poista
 2. Sä oot mahtavan hyvin valmistautunut noihin matkoihin ja siksi just löydät tällaiset erikoisetkin paikat. Musta tuntuu välillä, etten Japanissa asuessani tajunnut hyödyntää näin hyvin kaikkia upeita paikkoja, joita sä esittelet näissä mielenkiintoisissa postauksissa.
  Taas niin kauniita kuvia ja niin suloisia kissoja.

  Alkoi ihan hymyilyttämään tämä viimeinen kuva. Ehkä et tajunnut tarttua tilaisuuteen tai "rukousvastaukseen" lähtiessäsi pyhäköltä. ;) Vai mitä ne naiset rukoilivatkaan siellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, matkojen suunnittelu on jos ei nyt ihan puoli matkaa niin iso osa odotusta ja valmistautumista mulle. :) Nykyään some, erityisesti Instagram, tarjoilee kiinnostavia paikkoja, joita merkkailen ylös. Kerään ne kaikki yhteen, kun lähden matkalle ja valkkaan, mitkä haluan ehdottomasti nähdä ja sitten katson lähistöllä muita käymisen arvoisia paikkoja. Aina jää jotain näkemättä, kun aika ei riitä ja sitten tulee kivoja juttuja yllättäen eteen.

   No kun jäi se ema-rukous tekemättä ja jättämättä temppelille... ;)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground