SAMMALISTUTUS.

26 huhtikuuta 2020


Oravankesäpesä-blogin puolella vinkkasin kivasta Samettinen sammal -kirjasta*. Kirjan inspiroimana halusin tehdä pienen sammalistutuksen kotiin. Japanin matkojen myötä olen ihastunut ja inspiroitunut erityisen paljon sammalista ja sammaleen käytöstä.


Sopiva astia löytyi Kierrätyskeskuksen ilmaisteltasta. Se on tavallista matalampi punasaviruukku, joka on hurmaavasti patinoitunut. Sammaleet kasvoivat kivien ja kallioiden päälle, joten mukaillakseni niiden alkuperäisiä kasvuolosuhteita laitoin ruukkuun ensin hiekkaa ja päälle ohuen kerroksen multaa.Istutuksessa on erilaisia sammalia, jotka tekevät ilmeestä hauskasti kumpuilevan maiseman. Pieni kissaruukku on vuosia sitten Japanista ostamani. Sen sammal on kuollut, mutta en millään raaski luopua siitä ja korvata sitä suomalaisella versiolla.


Sammalistutuksen myötä vaihdoin yöpöydälleni vahvasti Japani-viritteisen asetelman. Se sisältää kaksi Kiotosta ostamaani puupiirrosta ja kaksi maneki nekoa Gotoku-ji-temppelistä. Aika puna-musta-valkoinen voittoista yhdistettynä vihreään sammalmättääseen, mutta ah, niin minun tyylistä. :)

*Kirja saatu Minerva KustanukseltaSeuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

 1. Vau, sammalistutus on kerrassaan upea. Miten aiot saada sen menestymään sisällä, vai vietkö sen ulos?
  Puna-musta-valkoinen -väritys vihreällä maustettuna on hieno. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Ajattelin yrittää kasvattaa istutusta sisällä. Noudatan kirjan ohjetta eli sammal sumutetaan vedellä päivittäin, katsotaan miten onnistun.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground