PUNAINEN AMPPELI.

13 huhtikuuta 2020


Löysin ruokakaupasta kirjavalehtisen kultaköynnöksen ja olihan se pakko toisella ostoskerralla ottaa mukaan. Tavallinen versio löytyy jo kotoa. Viimeaikoina minua ovat alkaneet enenemässä määrin kiinnostaa kasveissa kirjavalehtisyys. Tämä oli ensimmäinen kolmesta viimeisimmästä huonekasvihankinnasta - ne kaikki ovat yllättäen olleet kirjavalehtisiä.Mietin pitkään kasville sijoituspaikkaa, kunnes tajusin solmeilla sille amppelin ja laittaa sen verhotangosta roikkumaan. Olen taannoin ostanut rullan trikookudetta - kun halvalla sai. Nyt sille tuli käyttöä. Leikkasin kahdeksan yhtä pitkää pätkää, jotka solmin hevosenhäntäsolmulla yhteen. Sitten tein merimiessolmut kahdella vierekkäisellä säikeellä, aina saman matkan päähän hevosenhäntäsolmusta. Sen jälkeen solmin uudestaan merimiessolmut vierekkäisistä säikeistä ja tein sen yhteensä neljä kertaa. Helppoa ja nopeaa!


Tadaa! Tulipahan ärtsynnäköinen yhdistelmä vadelmanpunaisesta trikookuteesta, punasaviruukusta ja kirjavasta kasvista. Pitänee tehdä mustasta trikookuteesta uusi amppeli, kun saan kerän kaivettua mökillä olevasta jemmasta. Kude on laatikossa, jonka päällä ja edessä on ollut runsaasti tavaraaa talvisäilössä, mutta viime päivät olen saanut kantaa kamoja takaisin ulos, että kohta pääsen käsiksi kudelaatikoon.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

 1. Kätevää! Mulla on yksi rottinkiamppeli ainoastaan, mutta jokin tuollainen olisi hieno myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on ennestään neljä mustaa trikookudeamppelia ja kasvien lisääntyessä pitää ottaa katto ja verhotangot hyötykäyttöön. :)

   Poista
 2. Minulla on tuollainen kirjavalehtinen. Siirsin sen viime syksynä kauemmas ikkunasta ja huomasin, että lehdet tulivat entistä kirjavimmiksi..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, olen käsittänyt että pimeässä kirjavalehtisistä tulee helposti yksivärisiä...

   Poista
 3. Onpa näppärä amppeli-idea!
  Multakin löytyy tuota kudetta kaappien kätköistä, joten täytyykin kokeilla.
  Ja tuo kirjavalehtinen kultaköynnös on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On helppo ja nopea tehdä, sopivaa karanteenipuuhaa kun taivaalta tulee jotain epämiellyttävää. :) Ja kun tasoilta loppuu tila... ;)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground