JAPANI 2019 osa 29: Ome Shiofune kannon-ji

30 huhtikuuta 2020


Viime vuoden vappupäivän vietin erittäin värikkäissä merkeissä Omessa, Shiofune kannon-jissä. Ome sijaitsee reilun tunnin junamatkan päässä Tokiosta. Reittini sinne oli ryokanin lähipysäkiltä Shiinamatchista ensin yhden pysäkinväli paikallisjunalla Ikebukuroon, sieltä JR-Shonan Shinjuku-linjan junalla Shinjukuun. Shinjukussa nousin JR-Chuo-linjan junaan, joka oli alkumatkan nopeampi juna vähemmillä pysähdyksillä, mutta Tachikawan aseman jälkeen juna pysähtyi joka asemalla ennen päätepysäkkiäni, Kabea.


Asemarakennukseen noustessa oli selvä kyltitys ja vastaanottokomitea ohjaamassa oikeaan suuntaan. Sain käteeni japaninkielisen esitteen Shiofune kannon-jin tsutsujimatsurista eli atsaleajuhlasta. Aseman ulkopuolella oli kolmesta neljään miestä viittoilemassa oikeaan suuntaan eli temppelille menevään bussiin. Mahdollisuutta kävellä harhaan ei ollut. Linja-automatka maksoi 200 jeniä eli noin 1,70 euroa.


Bussipysäkiltä oli helppo seurata muita matkustajia, kaikilla kun oli sama suunta - atsaleamatsuri. Reitti temppelille vei rauhallisen asuinalueen läpi. Sisäänpääsy temppeliin kustansi 300 jeniä eli noin 2,50 euroa.
Shiofune kannon-ji on suuri shingon-buddhalaisuuden temppelikompleksi levittäytyneenä laaksoon, Omen kaupungin laitamille. Korkea Shiofune Heiwa {rauha} Kannon -patsas sijoittuu temppelialueen korkeimmalle kohtaa, josta levittäytyy näkymä kohti Länsi-Tokion Tama-tasankoja.Temppeli sijaitsee u-muotoisen laakson pohjukassa. Sitä ympäröivät kolmelta sivulta rinteet, jotka ovat täynnä atsaleoita. Juuri niistä temppeli on kuuluissa ja värikkääseen, kukinta-aikaan, huhtikuun puolesta välistä toukokuun puoleen väliin, se on erityisen suosittu käyntikohde.
Tässäkin atsaleapuutarhassa pensaat on leikattu pallonmuotoisiksi ja ne on istutettu tiiviisti toistensa lomaan. Eri väriset kukkivat pallot olivat uskomattoman upeat, vaikka kukinta ei ollutkaan vierailuni aikana ihan täydessä kukassa.
U:n pohjukassa oli myös pieni lampi. Patsaan juurelta oli hienot näkymät temppeliaukion yli kohti Omen kaupunkia.Kuvista on varmasti vaikea hahmottaa alueen koko ja laajuus. Vähän mittakaavaa saa kun etsii värikkäiden pallojen lomasta ihmisiä. Pensaiden väleissä kulkee polkuja ristiin rastiin, jotka veivät mäen päälle patsaan luokse ja sieltä toista laitaa kiertämällä kohti uloskäyntiä


Temppelivierailu jälkeen suuntasin kohti vasta-avattua Muumilaaksoa. Japanin Moominvalley Park sijaitsee kahden junamatkan päässä temppeliltä. Hannon rautatieasemalta kulkee busseja Metsä- ja Moominvalley-puistoihin. Kävin alueen porteilla, mutta tein u-käännöksen, kun huomasin lapun, jossa kerrottiin Arabian Muumi-mukien olevan loppu. En ole Muumi-fani lainkaan, mutta pari mukia olisin voinut ostaa.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

  1. Ooh, on kyllä upea paikka. Atsaleapensaiden välissä kävelevät ihmiset ovat pikkuruisia, joten kokoa noilla värikkäillä pensailla riittää. Näkymä olisi hieno ilman värejäkin, sillä pallomaisiksi leikatut pensaat ovat hienoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli aivan mieletön! Rinne oli yllättävän jyrkkä ja pallopensaita oli satoja, oli ihan käsittämätön tunne kävellä pensaiden lomassa.

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground