JAPANI 2019 osa 22: Ashigaka Flower Park 2/2

11 huhtikuuta 2020


Toinen postaus Ashigakan kukkapuistosta. Se on nimensä mukaisesti kukkapuisto, ei pelkästään sinisadepuisto. Epäilemättä se on tunnetuin ja suosituin juuri wisterioistaan, mutta alueella on paljon muitakin kasveja. Käyntini aikaan oli sekä sinisateiden että atsaleoiden kukinta-aika. Räiskyvän värisiä atsaleoita olikin puiston vuoren rinteellä sulassa sovussa wisterioiden kanssa.
Puistossa oli myös massiivisia ja aika övereitä kesäkukkaistuksia. Monet niissä kelluivat lammessa.Puisto markkinoi itseään kahdeksalla eri vaiheisella kukinnalla. Aikaisin Japanin keväällä, tammi-helmikuussa, kukkii talviruusu, talventuoksupensas {Chimonanthus} ja ruusuleinikit {Adonis}. Sen jälkeen on tulppaanien vuoro yhdessä sirovirpiangervon kanssa {Spiraea thunbergii}. Huhtikuun puolesta välistä aina toukokuun puoleen väliin asti on sinisateiden aika.

Sinisateiden kukinnan jälkeen on ruusujen vuoro. Niitä on puistossa 2500 kappaletta ja 400 eri lajia. Ruusujen kanssa kilpaa kukkivat rhododendronit ja kärhöt. Sadekauden eli kesäkuun puolesta välistä heinäkuun puoleen väliin kukassa on japanin kurjenmiekat ja hortensiat.Heinäkuun alusta aina syyskuun loppuun on lumpeiden aika. Loka-marraskuussa kukassa on lehtosalviat ja syysruusut. Lokakuun lopulta helmikuun alkuun alueella on valoshow "Flower Fantasy" -valaistujen kukkien puutarha.


Kukkaisaa näkemistä Ashigakan kukkapuistossa siis riittää, vaikka ei olisikaan paikalla sinisateiden kukinnan aikana.Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

2 kommenttia:

  1. Onpa melkoista värien räiskyntää. Näyttäviä rakennelmia, mutta seesteisyys puuttuu täysin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Ihan älyttömän överit ja ehkä jopa mauttomat. Enemmän on todella enemmän täällä! Lammen reunalla oli levähdysalue, jossa oli muovituoleja riveissä. Silloin mietin, että onpa hirveät ja onneksi Suomessa on muovituolit kielletty terasseilla.

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground