KIRPPIKSELTÄ POIMITTUA.

17 helmikuuta 2015

Tässä muutama vanhempi kirppisaarre. Tuoreempiakin olisi tarjolla, mutta viime viikonlopun löydöt jätin vanhempieni odottelemaan kesää ja kesäpesää. Ostin kaksi isoa viinilasia, jotka huomaamattani tingin kahden euron yhteishintaa.

Mutta näihin uudempiin, Kilta-kastikekannu 8 euroa, Kierrätyskeskukselta. Rakastuin salaa tähän kaatimeen, kun Kirppisrakkautta-blogin Eeva listasi Kiltojaan ja mainitsi tämä puuttuvan listaltaan. Sitten törmäsin siihen ja no, katsokaa nyt noita pehmeitä, kaarevia muotoja. :) 

Arabian pienet kukkaruukut samasta paikasta 50 senttiä kappale, aluslautaset tosin puuttuvat. Olivat niin halvat ja hei, Arabiaa. Kukkaruukuista ei ihan hirveästi ole pulaa, ei edes noista arabialaisista. Pieni Sorsakosken valmistama leikkelehaarukka löytyi samalta reissulta ja maksoi myös puolikkaan euron. Menee mökille muitten Sorsakoskien seuraan.

Viimeisenä Kierrätyskeskuksen ilmaiskontista poimittu punasaviruukku. Katsokaa mikä aarre, valmistaja on Tyrvään keramiikka, siis Suomessa valmistettu kukkaruukku! Guuglauksen perusteella yritys olisi lopettanut toimintansa jo 50-luvulla. Ei siis ihan uusi ruukku, mutta täysi ehjä ja ihanasti patinoitunut. Olen viime aikoina hamstraillut oravoinut punasaviruukkuja muutenkin jemmaan. Niistä kun tuntui koko viime kesän olleen pikkuisen pulaa.


Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin' | Pinterest
 


11 kommenttia:

 1. Oi, oi, oi! Tuo kastikekannu on supersöpö. En tajunnutkaan, että tuo on noin iso, kun olen sitä vain mittasuhteettomissa tuotekuvissa katsellut. Ja Sorsakosken leikkelehaarukkakin on tosi kiva. Hyviä löytöjä, todellakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookkin! :) Tuo kannu on kyllä ihana, jotenkin ei-niin-kiltamainen, että juuri siksi sopiikin hyvin sarjaan. Kannu pääsi vasta tänään ekaa kertaa käyttöön, kun laiton siihen aamusmoothien jämät.

   Poista
 2. Tuota ensimmäistä kuvaa katsellessa ajattelin, että onpa hauskan näköinen kannu - en tunnistanut Kiltaksi ollenkaan, mutta kun sitä tarkemmin katselee, niin kyllähän ne sukulaispiirteet löytyvät;)
  Hyvä ostoksia - ruukkujakin tarvitaan aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nythän se kasvatuskausi alkaa oikein todenteolla ja pitäisikin vaihtaa multia kukkiin ihan urakalla.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Ihania aarteita taas. Noita saviruukkuja pitää heti alkukesästä käydä hakemassa, sillä ne loppuivat ainakin lähikaupoista heti ja kirppareilla en ole niitä nähnyt. Itse olen alkanut etsimään arabian ruukkuja, mutta ne ovat kyllä olleet ihan hyvissä hinnoissa. Ja ihan maltaita en suostu niistä maksamaan. Mutta eilen onnistuin löytämään ison Arabian ruukun 6 eurolla, tosin aluslautanen uupui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama vuosi sitten aloin itse keräillä Arabian mustia ruukkuja, silloin niitä sai välillä edukkaasti. Hinnat ova niiden kohdalla nousseet huimasta. Nyt oikeastaan Kierrätyskeskus voi välillä tarjoilla mukavan hintaisia löytöjä. Sieltä muuten kannattaa katsella myös punasaviruukkujakin.

   Poista
 5. Moikka!
  Tyrvään keramiikka oli meidän perheyritys joka lopetti toimintansa vuonna 2003.
  Ihana nähdä että ruukkuja on vielä tallessa.
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Aivan mahtavaa! Minulle on tämän postauksen jälkeen kertynyt useampiakin Tyrvään kerämiikan ruukkuja ja aluslautasia. Ne ovat käytössä ja ovat minusta aikamoisia aarteita!

   Poista
 6. Hei! Kirjoitan siltä varalta, että yllä mainittu Unknown/Tiina sattuisi näkemään viestini. Olisin kiinnostunut tietämään tarkemmin ruukkujen valmistajasta ja etenkin valmistusajankohdasta. Työskentelen Lastentarhamuseossa Helsingissä ja meillä on esinekokoelmassa viiden erikokoisen saviruukun sarja, joiden pohjissa lukee Tyrvään keramiikka sekä ruukun koko (2½, 3, 3½, 4 ja 4½). Mitään muita tietoja ruukuista meillä ei ole, joten haluaisin osata ajoittaa sen ainakin joidenkin vuosikymmenten väliin... :) Minuun voi olla myös sähköpostitse yhteydessä (susanna.gillberg(at)ebeneser.fi).

  Terv. Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat yhteyden Tiinaan ja ruukkujen historiasta selviää enemmän. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground