KISSA + KUKKA -KULHO -design Makoto Kagoshima.

29 lokakuuta 2017


Tuolla Kesäpesän puolella on juuri nyt pientä matkaraporttia kesälomareissustani, joka suuntautui Amsterdamiin ja Lontooseen. Amsterdam oli ihana. Oli kesä, kukkia, kivaa puutarha-aiheista nähtävää ja kaikkea. Sitten oli Lontoo. Eka kertani Lontoossa ja kaupunki jäi etäiseksi. Se ei ole kaupungin syy, siihen vaikuttivat henkilökohtaiset tapahtumat. 

Asia, joka varmasti tulee nousemaan parhaaksi asiaksi Lontoossa on näissä kuvissa. Se on pitkäaikainen haaveeni. Sellainen, jonka kuvittelin aina pysyvän vain haaveena. Se on tuo japanilaisen taiteilijan Makoto Kagoshiman pieni kulho.


Rakastan lomamatkojen suunnittelua ja kun tajusin muutama viikko ennen lähtöä, että Lontoossa on Euroopan ainut Makoto Kagoshiman keramiikan jälleenmyyjä, tiesin minne suuntaan ensitöikseni. Vielä kun tämä jälleenmyyjä postasi vain muutama päivä ennen lähtöä Instagramiin kuvan kera tekstin, että galleriaan on saapunut uusia Kagoshiman töitä. Voin sanoa, että olin lievästi tohkeissani. Alkuperäinen suunnitelma oli rynnätä galleriaan heti saapumispäivänä, maanantaina, koska tiistait putiikki on suljettu. Pääsinkin galleriaan vasta keskiviikkona, voitte uskoa, että olin jännittynyt. 


Lontoolainen jälleenmyyjä on Galleria Eclectic. Galleria kuulostaa hienolta - ja kalliilta. Kun lähestyin galleriaa kävin keräämässä rohkeutta vastapäätä olevassa Conrad Shopissa kahvin ja pullan muodossa. Sitten kainosti kurkin ikkunasta sisään ja mietin mitä raaskisin Kagoshiman työstä maksaa. Ikkunaan oli aseteltu pari työtä, pieni, jonka hinta oli 80 puntaa ja iso, jolla oli hintaa 500 puntaa. Päätin, että menen rohkeasti sisään, 80 puntaa voisin maksaa, mutta en missään tapauksessa viittäsataa.


Sisällä myymälässä oli gallerian omistajatar ja hänen söpö ranskanbulldogginsa. Viipyillen katselin pienen gallerian esillepanoja läpi. Kerroin olevan kiinnostunut ikkunaseinällä olevasta Kagoshiman työstä ja silloin galleristi kertoi, että hänellä on myös muita Kagoshiman töitä ja levitteli tiskin alta useamman keramiikkatyön eteeni. Iski samantien valinnan vaikeus!

Galleristi kertoi, että saisin ostaa vain yhden Kagoshiman työn. Tuijottelin tovin töitä ja kurkin pohjissa olevia hintoja. Huokasin salaa, että hinnat olivat ihan mahdollisia kukkarolleni. Ihan vihoviimein pienen painostuksen alla päädyin kuvissa näkyviin kissa ja kukka -kulhoon. Koska kissa. 

Olisin voinut ostaa ihan minkä tahansa saatavilla olevista, mutta päädyin kissaan, koska rrrrakastan kissoja yli kaiken ja kulhossa oli myös kukka, joista tykkään. Olen niin onnellinen tuosta kulhosta. Se on kaunis, se on pitkäaikainen haaveeni ja se tulee muistuttutamaan minua aina tuosta Lontoon visiitistä. Vaikka Lontoosta jäikin vähän murheelliset muistikuvat, tuo kulho on jotain mikä varmasti kulkee lopun elämääni mukana.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground