TEEKUPISTA KAKTUSRUUKUKSI.

21 marraskuuta 2019


Viime kevään Japanin matkalla kiertelin yhtenä päivänä suosikkialueellani - Kichijijojissa. Se on rakennuksiltaan mukavan matalaa ja jotenkin sympaattinen. Siellä on paljon kivoja pikkuliikkeitä ja muutenkin viehkää seutua. Kävelin päämäärättömästi ja yhtäkkiä huomasin erään rakennuksen portaiden juurella koreja, joissa oli keraamisia astioita. Eri koreissa oli eri hinta päällä. Ensimmäisessä oli merkintä 100 jeniä eli noin 80 senttiä. Seuraavissa oli hinnat 300 ja 500 jeniä {2,50 ja 4,15 euroa}.

Arvoin pitkään mitä, mitkä ja miten paljon voisin ostaa. Tuotteet eivät olleet hinnalla pilattuja, mutta puolentoista viikon oleskelu Japanissa oli aiheuttanut rinkan täyttymistä jo tehokkaasti. Päädyin lopulta yhteen 100 jenin teekuppiin. Se oli aivan täydellisen mallinen, ainoastaan sisällä vaaleanliila lasite on hieman levinnyt. Portaiden päässä oli ovi, joka vei keramiikkastudion esittely- ja myyntitilaan - ja kassalle. 


Kotiin tullessa laiton kupin keittiön kaapin päälle, jotta näkisin sen usein ja jotta muistaisin kuvata sen neljän muun matkaltani ostamani kupin kanssa. Kuvausta ei tullut tehtyä ennen kuin nyt, kun kuppi päättyi opuntiakaktuksen ruukuksi. Kävin ensi kertaa Triplassa ja löysin paikallisesta K-Supermarketista soman kaktuksen. Kotona pyörittelin eri ruukkuvaihtoehtoja, mutta japanilaisen teekuppi tuntui parhaalta. Kuppi tulee nyt hyvään käyttöön, sillä en ikinä juo teetä. 

Siinä se nyt on! Muiden pienten vaaleiden ruukkujen ja kaktuksien kanssa.
Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

6 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground