HANAMI.

16 toukokuuta 2009

Äitienpäivänä olisi ollut Hanami-juhlat Roihuvuoressa sijaitsevassa japanilaistyylisessä puutarhassa. Itse en päässyt silloin paikella, koska vanhempani tulivat "perinteiselle" äitienpäivävierailulle.


Olen vuodessa hurahtanut enemmän ja vähemmän japanilaisuuteen ja japanilaisiin asioihin, niin pitihän nämä luonnossa olevat kirsikankukat nähdä. Katsoin vain kartasta summittain, että paikka on Herttoniemestä vähän eteenpäin ja siinä vesitornin alapuolella. Päätin tehdä paikkaan pyörällä retken keskellä viikkoa. Aikani pyöräiltyä päädyinkin oikeaan paikkaan viime keskiviikkona. Kirsikankukka aika ei ollut vielä ihan juhlista huolimatta käynnistynyt, vain muutamissa puissa oli kukat.


Japanilaistyyppinen puutarha on perustettu n. kymmenen vuotta sitten. Puutarha jakautuu neljään erilaiseen osioon, joita ovat Pienen sinisen lohikäärmeen puutarha, Mustan kilpikonnan puutarha, Valkoisen tiikerin puutarha ja Punaisen Fenix-linnun puutarha. Kirsikkapuisto sijaitsee Pienen sinisen lohikäärmeen puutarhassa. {Sattumalta olen lohikäärme kiinalaiselta horoskoopiltani}

{Valkoinen tiikeri}

Tämäkään puutarha ei vedä vertoja alkuperäisille japanilaisille puutarhoille, mutta pidin siitä. Kiertelin eri osia pyöräni kanssa. En löytänyt nopeasti ja helposti paikkaa, johon pyöräni kahlehtia, joten päätin kiertää sen kanssa. Jäi sitten joitain polkuja kulkematta, mutta ehkä sitten myöhemmin. Kirsikkapuiden kukat olivat niin kauniita.

{Musta kilpikonna}

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground