SAMMALPUUTARHA.

06 toukokuuta 2009

Viime kesän Japanin matkalla vierailin muutamassakin huikean upeassa japanilaisessa puutarhassa. Yhtenä kohteena oli Kiotossa oleva Ginkakujin temppelin puutarha. Puutarha oli vehreä sammalpitoinen keidas. Aivan ihana! Siellä ymmärsin ensi kertaa sammalpuutarhojen upeuden. Kaikki oli viimeisteltyä, huoliteltua ja viimeisen päälle mietittyä. Pienenä hauskana yksityiskohtana puutarhassa oli esittelyssä vip-sammallajikkeita!

Selattuani riittävän usein Etsyä silmiini osui pieniä lasipurkkeihin tehtyjä moss terrariumeja. Siitä se ajatus sitten lähti. Tein oman köyhän naisen version. Ostin lasipurkin lähikirpputorilta. Pohjalle laitoin joskus aikoinani ostamaa koristehiekkaa, sitten kerros {vähän turhankin paksu} multaa ja sitten sammalta päälle. Sammaleet ovat vanhempieni luota.

Etsyn versioissa purkit ovat hienompia ja sammalkin varmaa jotain erityistä lajiketta. Monissa sammal on koristeltu jollain pienillä jutuilla, mutta itse päädyin koristelemattomuuteen purkin sisällä. Koristeeksi kietaisin puuvillalankaa ja ripustin taikataikina kurren roikkumaan. Mutta minulle riittää tämäkin ilahduttamaan mieltä.


Sitten muutama otos kuvausassitentista työn touhussa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground