ORAVANPESÄN ETEINEN.

08 marraskuuta 2015


Tervetuloa Oravanpesän eteiseen. Tila on pieni, mutta pitkä ja pimeä. Aurinkona loistaa jonkun maalaama oranssi ulko-ovi, joka on aika kamala. Ulkopuolelta ovi on sentään kaunis. Kotiin tullessa ensimmäinen huonekalu, joka on vastassa on Sori Yanagin suunnittelema Butterfly. Se on {ehkä} kaunein huonekalu ikinä.


Eteisen ja keittiön välisen oviaukon päällä on hylly, jolla säilytän laukkuja ja laatikoita, niissä on kaikenlaista sälää varalampuista kengänhoitoaineisiin ja -välineihin. Metallinen naulakko oli asunnossa, kun muutin. Siitä tykkään kovasti, ainut miinus on ettei se sovellu henkarivaatteille. Naulakon koreissa säilytän käsineitä, kaulahuiveja ja pipoja.


Asuntoni kierrätyskeskus on eteisessä, heti ulko-oven vieressä. Paperipusseihin sortteeraan metallit, kartongin ja paperin. Viereisessä juuttikassissa säilön palautuspullot.


Eteisen räsymatto on ollut vasta kuukauden päivät lattialla. Tykkäsin enemmän paljaasta lattiasta, mutta mukavuus menee edelle. Lattia on todella kylmä ja säilytän eteisessä vaatteita, joten aamulla pukeutuminen on paljon miellyttävämpää maton päällä seisten kuin kylmällä lattialla.

Asunnon ärsyttävyyksistä top 1 on ehdottomasti eteisen liukuovikaapit. Ne ovat rumat ja epäkäytännölliset. Yksi ovista liikkuu erityisen huonosti tai lähes ei ollenkaan. Kyseisen kaapin vedin on miljuuna kertaa irronnut ja pelkään, että se seuraavaksi irtoaa sen viimeisen kerran. Kaapistosta 2/3 osaa on henkaritilaa ja 1/3 osa on hyllytilaa. Se on ok, mutta yläosa on erittäin epäkäytännöllinen. Kaappi kävisi myös kylmäkaapista, siellä on jostain syystä jäätävän kylmää. Seinän takana on naapuri, ei ulkoseinä.Kenkätelineenä on kaksi vanhaa ikealaista. Tykkään siitä, että lattia jää tyhjiksi tai no, jäisi ellei kenkiä olisi niin runsaasti. Tulipa näille hyllyillekin käyttöä, ehtivät olla pari vuotta varastossa jemmassa. Ikinä ei kannata heittää mitään pois tai laittaa kiertoon...Kaappiremontti on ollut muutosta lähtien mielessä. Liukuovat ovat jees, mutta eivät nämä. Kaapeista pitäisi saada käytännöllisemmät ja tarpeita vastaavat. Ja tietty kauniit. 

Onko sinulla suositella tekijää,  puuseppää tai yritystä, joka tekisi kaapin minulle? Kaappi on kolossa, joten standardisysteemit eivät käy mitoiltaan.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

9 kommenttia:

 1. Ehkä eteinen on pieni, mutta tehokkaassa käytössä näyttää olevan..:)

  VastaaPoista
 2. Hei, vinkkinä taitava ja huolellinen puuseppä: KartoreWood / Tero Karjalainen. Löytyy nettisivuilta www.kartore.com

  VastaaPoista
 3. Kodikasta ja toimivaa!
  Tiedätkö, mulla on just samalaiset hait ja melkein juuri saman kuvioinen yukata, värit ovat tismalleen samat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aikamoista, varsinkin jos yukatat osuu melkein yksiin. :)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground