JAPANI 2019 osa 25: Tokio Gotoku-ji

18 huhtikuuta 2020


Tokiossa on ainakin yksi temppeli ja yksi pyhäkkö, jotka ovat omistettu kissoille, Gotoku-ji ja Imado jinja. Olen käynyt niissä molemmissa, Gotoku-jissa ensi kerran vuonna 2011. Viime vuoden matkalla halusin käydä Gotoku-jissa uudestaan.Gotoku-ji on buddhalainen temppeli, joka sijaitsee Setagayan kaupunginosassa. Sinne pääsee ainakin Odakyu-linjan junalla, aseman nimi on Gotoku-ji. Asemalta on lyhyt kävelymatka temppelille, läpi rauhallisen asuma-alueen.Temppeli on jokaisen hullun kissaihmisen, kuten minä, pakollinen kohde. Sen sanotaan olevan tassuaan heiluttavan onnenkissan, manekin nekon, synnyinsija. Gotoku-jin temppeli on erikoistunut nimenomaan oikeaa tassuaan heiluttavaan onnentuojaan, jolla ei ole toisessa tassussaan kultaista kolikkoa. Temppelin ja maneki neko legandan voit lukea mm. täältä.
Temppelissä on pieni myymälä, josta voi ostaa muunmuassa puisia ema-laattoja ja erikokoisia maneki nekoja. Puiseen ema-laattaan kirjoitetaan toive ja se ripustetaan niille tarkoitettuun telineeseen. Maneki neko -patsaita ostetaan ja asetetaan niille tarkoitettuihin temppelin hyllyille käsittääkseni samassa tarkoituksessa. Säännöllisin ajoin ne kerätään pois ja poltetaan.


Itse ostin sekä eman että maneki neko -patsaan, mutta toin ne kotiin tuliaisena, sillä minulla saattaa olla pienimuotoisen ema- ja maneki neko -kokoelmat. :)


Nämä ihastuttavat vessapaperirullat olivat jostain syystä puhelinliittymiä myyvän kaupan näyteikkunassa. Söpöys ja yksittäinpakkaus. Ah, niin Japania!Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

 1. Oi, tuosta temppelistä en ole kuullutkaan.
  Hauskaa, että löysit sen ja pääsit käymään siellä.
  Ja japanilaiset tosiaan osaavat tuon söpöstelyn. Siellä ei ole mitään tylsää tai liian käytännöllistä. On toisaalta jännää, että japanilaiset ovat kuuluisia sekä kauniista yksinkertaisuudesta että lukemattomista yksityiskohdista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gotoku-jin aluekin on kiva ja temppeli tietty kissanystävän must! :)

   Japanissa just kiehtoo toi laaja skaala kaikessa, on minimalismia ja sitten taas ihan täyttä maksimalismia ja siihen väliinkin mahtuu vaikka mitä. Ja kaikki näyttää silti ihan hitsin hienolta.

   Poista
 2. Kissalle omistettu temppeli, vau! Tuollaisia kissoja olisi saattanut lähteä matkaani useampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokiossa on toinenkin kissoille omistettu temppeli ja ainakin Kagoshimassa on toinen. Mutta millepä ei olisi, kun Japanista on kyse. Eri temppeleissä ja pyhäköissä käydään rukoilemassa eri asioita. Nuo kissat ovat aika houkuttelivia, vastaavia on tosin myynnissä joka paikassa ja luulen, että kaikista tavaroista on tehty vähintään yksi kissamainen.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground