JAPANI 2019 osa 35: Sayonara.

21 toukokuuta 2020

Tokyo Tower

Moniosainen Japani 2019 -matkakertomus on tullut päätökseen. Kahteen viikkoon mahtui paljon, Osaka, Kishi, Kioto, Hakone, Tokio ja Ome. Kävin yhteensä 14 puutarhassa tai temppelissä, joissa oli upea puutarha. Vierailin myös parissa temppelissä ja pyhäkössä vain niiden tarjoamien kissa-asioiden vuoksi. :) Kävin myös Yayoi Kusama -museossa ihastelemassa jättikurpitsaa ja muuta taidetta. Matkustin kissajunalla. Näin kuin näinkin kerrotut kirsikkapuut kukassa, kuten myös atsaleoita ja sinisateita, joiden kukinnan mukaan ajoitin matkani. Paljon ihania kauppoja ja useita annoksia ramenia. Toki jäi paljon näkemättä, kokematta ja ostamatta. Ensi kerralla sitten lisää.

Shiofune Kannon-ji, Ome

Shiofune Kannon-ji, Ome

Hakone

Minulta välillä kysytään vinkkejä Japanin matkalle. Aina ensimmäinen on: yövy ryokanissa. Nukkuminen tatamimatolla olevalla futonilla pitää kokea Japanissa! Monessa ryokanissa on myös mahdollisuus o-furoon eli kuumaan kylpyyn. Se on kuin sauna, mutta paljon hauskempi. Se on ihan paras rentoutumistapa päivän kävelyiden päälle.

Koishikawa koraku-en, Tokio

Koishikawa koraku-en, Tokio

Olin kolmatta kertaa Tokiossa yötä Family Inn Saikossa. Suosittelen sitä täydestä sydämestäni. Se on helppo paikka aloittaa, sillä se on modernihko, pienehkö ja henkilökunta puhuu erityisen hyvin englantia. Ryokanit ja minshukut ovat yleensä perheomisteisia kuten on Family Inn Saikokin, omistaja perhe asuu majapaikan ylimmässä kerroksessa. Ryokan on minusta kivassa paikassa, vähän syrjässä ehkä jonkun mielestä. Junapysäkin päässä Ikebukurosta, sieltä on hyvät juna- ja metroyhteydet.

Ryokanilta saa kartan jo ennen matkaa miten sinne pääsee, joka aamu kysellään suunnitelmia ja henkilökunta neuvoo parhaan reitin. Illaksi on mahdollisuus varata o-furon käyttömahdollisuus, jota suositan lämpimästi. Aina viimeinen vuoro, jotta ehtii ottaa päivästä KAIKEN irti.

Yayoi Kusama -museo, Tokio
Viimeisenä iltana saavuin reppu selässä ja muutama ostoskassi kädessä ryokanille. Henkilökunnan lempityyppi, noin viisissäkymmenissä oleva mies ponkaisi poikkeuksellisesti vastaanottoaulan tuolilta ja tuli kyselemään miten aion huomenna päästä lentokentälle. Kerroin suunnitelmani {ryokan haluaa aina tietää mistä ja miten tulee sinne ja miten poistuu, jotta voivat antaa parhaat ohjeet saapumiseen ja lähtöön} ja samalla mies kävi hakemassa pienen lahjan minulle.

Samaan aikaan miehen kanssa istunut nuorempi mies avasi taustalla suunsa ja kysyi: "Anteeksi, mutta oletko yöpynyt täällä ennenkin?" Myönsin ja totesin, että sinä olet Nicholas-san {nimestä huolimatta japanilainen}, etkö olekin? Hän nyökytteli. Nicholas-san sanoi muistavansa minut repusta ja ostoskasseista, mitääh! :D Jälleen näkemisen riemua, ryokanin {ex-}työntekijä muisti minut! Uskomatonta ja niin kovin liikuttavaa.

Saiho-ji l. Kokedera, Kioto

Saiho-ji l. Kokedera, Kioto
Suositan mukaan kompassia, varsinkin jos kohteena on Tokio. Sillä saa hyvin metro- ja juna-asemilla suunnan. Sillä esimekiksi Shinjukun ja Shibuyan asemat ovat valtavat ja uloskäyntejä on kymmeniä, jopa useampi sata.

Kannattaa ostaa pieni patalapun kokoinen pyyhe, niitä myydään joka puolella. Japanissa on runsaasti vessoja, jotka ovat aina ilmaisia, mutta harvassa niistä on paperia käsien kuivaamiseen. Kaikilla on oma pyyhe messissä.

Saiho-ji l. Kokedera, Kioto
Japanissa leimataan kaikkea. Ota mukaan muistikirja, jotta voit tallentaa nähtävyyksien, joidenkin kauppojen ja metro- ja juna-asemien leimat. Niitä löytää, kun pitää silmät auki. Matkapäiväkirjan kirjoittaminen on minulla reissussa must. Liitän mukaan washiteipeillä kauppojen ja kahviloiden käyntikortteja ja muita hauskoja tilpehöörejä. Niiden leimojen keräilyn lomaan siis.

Shinjuku Gyon-en, Tokio
Jos löytää kivoja kohteita ennen matkaa, ei kannata ottaa osoitetta talteen, sillä Japanissa talojen numerointi ei mene samanlaisessa järjestyksessä kuin esimerkiksi Suomessa, vaan numero 1 on ensimmäisenä paikalle rakennettu talo. Seuraava kakkonen ja niin edelleen.

Yleensä nähtävyyksien ja kauppojen sivuilla on kartta, se kannattaa tallettaa. Nykyään ne ovat monesti Google Maps -karttoja. Japanin Google Maps -karttoja ei pysty latamaan offline eli käyttöön tarvitaan nettiyhteys. Maps me -sovelluksen kartta toimii offline, mutta ei ole ihan yhtä toimivat kuin Googlen versio {IMHO}. Itse suosin pitkälti tulostettuja karttoja, niistä koskaan lopun akku eivätkä muutenkaan temppuile. :)

Kameido Jinja, Tokio
Tässä maailmantilanteessa matka Japaniin tuntuu kovin kaukaiselta, mutta toivottavasti pääsen sinne taas. On jo kova kaipuu.


Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

4 kommenttia:

  1. Kiitos tästä hienosta ja kattavasta virtuaalimatkasta. Olen nauttinut valtavasti tarjoamistasi näkymistä puutarhoissa ja kaduilla. Opin myös paljon uusia asioita Japanista.
    Ymmärrän hyvin, että olet jäänyt Nicholas-sanille mieleen. Vaikka vähän kyllä ihmetytti, että hän muistaa sinut repusta ja ostoskassista. Jospa hän ei vain tohtinut sanoa, ettei kaunista naista voi olla huomaamatta.
    Eiköhän tämäkin tilanne jollain aikavälillä selkene ja pääset taas suunnittelemaan matkaa Japaniin. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että olet viihtynyt Japani-postausten äärellä. <3 Tiedä sitä sitten. :) Lämmitti mieltä, kun viime tapaamisesta on kuitenkin kolme vuotta ja vieraita ryokanissa varmasti käy satoja.
      Ihanaa sunnuntaita !

      Poista
  2. Olen tilannut etukäteen "mokkulan", siis nettiyhteyden ensimmäiseen hotelliin Japanissa. Näin on ollut netti käytössä myös kaupungilla. Viimeisenä päivänä olen pudottanut sen valmiissa kuoressa postiin. Olosi niin ihana päästä Japaniin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä harkitsin minäkin viime vuonna, mutta tulin siihen tulokseen, että laitan ne rahat mieluummin muihin asioihin reissulla, varsinkin kun olen tullut toimeen aiemminkin ilman nettiä - ja niin pärjäsinkin. Varmasti kätevää, ehkä joskus minäkin vielä joskus hankin sellaisen reissulle mukaaan. :) Toivottavasti vaan pääsee vielä joskus Japaniin tai yleensä matkustaaan...

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground