KOTONA KORONAN AIKAAN.

31 toukokuuta 2020Kotikuvia koronan alku-ajalta, lopustahan ei vielä tiedä. En usko tilanteen olevan vielä ohi, vaikka tajoituksia onkin purettu. Tässä kohtaa vuotta muutenkin elämäni siirtyy Kesäpesälle ja tulee harvoin lähdettyä minnekään. Siellä on turvallista jutella ulkoilmassa aidan yli naapurille.


Kotona on viidakko ja nautin siitä, vaikka välillä kastellessa iskeekin ärsytys hommaan. Onko se sittenkin enemmän huonosti muotoiltujen kastelukannujen kuin kasvien määrän vika?Murunen nauttii kevään auringonsäteistä. Kissa löytää aina parhaat auringonläikät, jossa loikoilla.

Herttaposliinikukka | Hoya kerrii 'Variegata'

Kolme on kokoelma ja minulla on kahdeksan posliinikukkaa. Olen salaa alkanut keräillä Hoya-suvun kasveja. Syytän Huone ett Rumin Eevaa, joka myi ensimmäisen. Kirjava herttaposliinikukka oli pitkäaikainen haave ja toivon sen viihtyvän. Ihan varma sitä en vielä ole.

Peikonkämmen | Philodendron bipinnatifidum/sedum
Peikonkämmenen kanssa olen hieman ymmälläni. Kuinka paljon sitä pitää kastella? Sen mukana tulleessa ohjeessa kehotetaan kasteluun kaksi kertaa viikossa. Kun niin tein se kellastutti lehdet. Googlasin asiaa, jossain oli keskustelu, että se tekee niin kun sitä on liikakasteltu. Toisaalta taas muistan Katja Uskin maininneen eräällä luennolla, että kasvien lehdet kellastuu vedenpuutteesta ja ruskistuvat ylikastelusta.Aarteeni - Makoto Kagoshiman kulho. Muisto Lontoosta.


Se tärkein ja rakkain aarteeni - Murunen. Oikealta nimeltään Siiri.
Puiset pikkukupit ovat sake-kupit. Ostin ne viime vuonna Found Mujista. Pitäisi ottaa käyttöön, ikivanhaa sakeakin löytyisi. Tosin luulen, että se ei enää ole parhaimmillaan. Olen ostanut sen vuoden 2013 reissulta ja rinkan takia ostin pahvipurkkiin, kuin maitotölkkiin, pakatun saken. Seuraa Oravanpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 

8 kommenttia:

 1. Mikä siinä onkin, että kaikki maitokannut ja myös kastelukannut valuttavat nokastaan.

  VastaaPoista
 2. Söpö kisuli,eikö se pudottele kukkaruukkuja etsiessään löhöilypaikkoja?
  Hyvin osaat kukkia kastella,ettei tule pikkukärpäsiä,itse saan niitä herkästi lentelemään jos kastelen liikaa,yksiö kans mulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pudottele, se tuskin koskaan kiipeilee kaappien päällä tms. Olen kyllä iloinen ylikastelija, mutta toistaiseksi olen välttynyt pikkukärpäsiltä.

   Poista
 3. Olen luullut, että Murusen oikea nimi on Murunen♥.
  Ostin peikonkämmen eräästä kukkatalosta, kun oli alennuksella. Niitä oli ainoastaa kaksi ja toinen aivan ruskea ja nuutunut. Kassalla huomasin, että siinä toisessakin oli lehdissä ruskeaa, mutta otin sen silti. Kotona en saanut sitä piristymään, vaan ruskeita lehtiä piti nyppiä koko ajan pois, kunnes huomasin, että kasvissa oli joku hämähäkin tyyppinen elukka...kyllä lensi kaaressa ulos ja onneksi ei ole muissa kukissa hämyrieitä näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ikinä pitäisi ostaa vähänkään huonokuntoista kasvia, vaikka kuinka sen haluaisi. Mulla on kokemusta ainakin parista, jotka eivät koskaan toipuneet vaan joutuivat biojättääseen. Harmillista. Pitääkin tarkastaa ruukki ettei siellä ole mitään kutsumatonta vierasta.

   Poista
 4. Ihana viidakko! Kastelu kyllä varmasti välillä kypsyttää, mutta ihana kasvipaljous ja vehreys on varmasti lopulta sen arvoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todellakin ja helposti kastelun hankaluus unohtuu, kun löytyy joku uusi, ihana kasteltava. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground